Kalenin Çehresi Değişti

Niğde Belediye Başkanlığı Niğde Kalesine Aile Çay Bahçesi Yaptı.

Kalenin Çehresi Değişti
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından hizmete sunulan ve sayısız projeler arasında yerini alan “Niğde Belediyesi Aile Çay Bahçesi” halkın hizmetine sunuldu.

Niğde Kalesinde Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Niğde Kalesi Aile Çay Bahçesi vatandaşların hizmetine düzenlenen açılış programıyla sunuldu. Göreve geldiği günden bu güne gerçekleştirdiği hizmetler arasında tarihi dokuyu ön planda tutarak tarihin yaşatılmasına katkı sağlayan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde Kalesi Aile Çay Bahçesi” açılmasını sağlayarak Niğdeli hemşerilerinin nezih bir ortamda çay keyfi yapabilmeleri imkanını sağladı.

Gerçekleşen açılışa Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’in yanı sıra çok sayıda kurum yöneticisi ve vatandaşlar katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sosyal yaşam alanlarına önem vererek projelerini hemşerilerinin ve Niğde’nin geleceği için özenle gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı sağlanan “Niğde Kalesi Aile Çay Bahçesinin” işletmesi Niğde Belediyesi tarafından yapılacak. Aile Çay Bahçesinin yapımı, Niğde Kalesinde tarihi doku eşliğinde, vatandaşların nezih bir ortamda çay keyfi yapabilmelerini sağlamak amacıyla Niğde Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Niğdeliler için sosyal alanların oluşturulmasında her zaman öncülük eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Belki maddi olarak baktığımız zaman küçük bir miktar burayı yapmış olmak. Ama buraya böyle bir eseri de yapmış olmak önemli. Burayı izinli hale getirmek için bir buçuk yıldır bir gayret sarf ettik. Niğde’nin ihtiyacı olan çay bahçesini açmak için bu kadar uğraştık. Bu uğraşlarımızda bize destek veren İl Kültür Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. İl Kültür Müdürlüğümüzün de emekleri bu mekanda bir hayli fazla olduğunu ifade etmek istiyorum. Niğde Kalesi dediğimiz zaman herkesin öğrencilik zamanında gelip gördüğü, gezdiği, dolaştığı, bir mekandı burası. Burası yıllarca atıl halde kaldı. Yıllardır bize herkes şunu söyledi ‘kale neden böyle atıl halde, burada bir çay içecek, oturacak yer yok’ gibi sözler söyledi.

Niğde Belediye Başkanlığı olarak bizde bu istekleri kendimize dert edindik. Anıtlar Kuruluna ve İl Kültür Müdürlüğümüze yaptığımız girişimler sonucu bu alanın bu hale getirilmesi ile ilgili gerekli müsaadeleri alarak Niğde Belediyesi Aile Çay Bahçesi haline getirdik. Bu alan eskiden de bir çay bahçesiydi. Bundan 25 sene önce burada bulunan çay bahçesi kapandı ama ondan önceki dönemlerde burada çay içildiğini hepimiz biliyoruz. Niğde Belediye Başkanlığı olarak biz bu alanı tüm Niğdeliler adına yeniden canlandırmak, Niğde Kalesini yeniden cazip hale getirmek ziyaretçi sayısını artırmak ve yine insanlarımızın bir ağaç altında bir gölgede, bir meydanda çay içmesine vesile olmak önemli bir duygu” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Diğer yandan emeklilerimizin de taleplerini göz önüne alarak Niğde Belediyesi olarak bu çay bahçesinin işletmecisi sorumlusu Niğde Belediyesi. Kimseye kiralamadık, kiralamayı da düşünmüyoruz. Niğde Belediyesi Aile Çay Bahçesinde 25 kuruşa çay satılacak. Ama biz sadece emeklilere değil, Niğde’de yaşayan herkese gençlere, yetişkinlere burada hizmet vereceğiz. Ucuz hizmet vereceğiz. Niğde kalesini daha cazip hale getireceğiz. Amacımız gayemiz Niğde insanının memnuniyetini kazanmak onlara bu uğurda hizmet etmek. Bu mekanın manevi değerinin büyük olduğunu düşünüyorum. Aile Çay Bahçesini sabah saat 09.00’dan akşam saat 23.00’a kadar da hizmet vermesini sağlayacağız. Başta ilimizin bürokratlarını, yöneticilerini, siyasilerini, halkımızı insanlarımızı burada her zaman görmek istiyoruz. Niğde Kalesi’nin yaşatılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Meclis üyelerimiz bu konuda sonuna kadar bizim yanımızda oldular onlara da özellikle teşekkür ediyorum. Bu hizmetin Niğdemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu mekan Niğdelilerin. Ve Niğdelilerin buraya sahip çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA