800 Gramlık Elma Görenleri Şaşırtıyor

Türkiye elma üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Isparta'da bir üreticinin bahçesinde 800 gramlık elma yetişti.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'nın yaklaşık 700 bin tonla Türkiye elma üretiminin yüzde 20 civarındaki bölümünü karşıladığını, bu üretimin yarısının da Eğirdir'de gerçekleştirdiğini söyledi.

Eğirdir'in iklimi ve doğası ile Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Özmeral, bunu elmaları da güzelleştirdiğini ifade etti.

Eğirdir'de yetişen elmaların lezzeti ve kalitesi ile en çok tercih edilen çeşitler içinde bulunduğunu belirten Özmeral, ilçede ziraatçılıktaki farklı üretim tarzları dolayısıyla çok sayıda farklı türde elmanın yetiştirildiğini anlattı.

Elma hasadı boyunca ilginç özelliklerdeki elmalarla karşılaştığını kaydeden Özmeral, bunlardan birisinin ilçedeki bir üreticinin bahçesinden yetişen 800 gramlık elma olduğunu söyledi.

Normal bir elmanın ağırlığının 160 gram civarında olduğunu bildiren Özmeral, şöyle konuştu:

"Bu kadar ağırlıkta bir elmanın yetişmesinde fidanın genç olması olanak sağlamış olabilir. Son zamanlarda gördüğüm en büyük elmalardan birisi. Bu gibi elmalara çok nadir rastlanılıyor. Dolayısıyla insanlar bunu gördüğünce hayret ediyor, 'bu kadar büyük elma olabilir mi' diyebiliyor. Lezzet açısından ideal olan ise elmanın küçük olmasıdır."

Özmeral, kendisine bir üretici tarafından getirilen elmayı bir süre daha makamında sergileyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA