3. Bodrum Türk Filmleri Haftası

Bodrum'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda 11 filmin gösterimi yapılacak.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürel etkinliklerin Bodrum'un tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinliklerin Bodrum'un marka değerine katkı sağladığını ifade eden Kocadon, "Bu etkinlikler sanat ve sanatçıya verdiğimiz değerin de bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Bugün sanatın olmadığı toplumlarda medeniyetten söz edilmiyor. Bu yüzden sanatçı arkadaşlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Cinemarine Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin ise 6 gün boyunca Türk filmlerini seyircilerle buluşturacaklarını dile getirdi.

Filmlerin bazılarının Türkiye'de gösterildiğini, bazılarının ise ilk kez gösterime gireceğine işaret eden Sezgin, "Gösterime çıkacak 4 filmin tanıtımını festivalde yapacağız. Bunlardan biri Özcan Deniz'in 'Su ve Ateş' filmi. Bu filmin tanıtımında Özcan Bey tüm ekibiyle burada olacak. Açılış filmimiz ise Özcan Deniz'in en son seyrettiğimiz 'Evim Sensin' filmi olacak" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında emek ödülleri de verileceğini anlatan Sezgin, şöyle devam etti:

"Sinemaya emek vermiş, Türk sinemasını Türk sineması yapan değerli sanatçılarımız Selda Alkor, Fikret Hakan, Bulut Aras, Nuri Alço, Mahmut Hekimoğlu'na emek ödülleri takdim edilecek. Katılımcı yönetmenlerin filmleri ve bu sezon vizyonlu filmlerin seçkisi hafta boyunca ücretsiz olarak Cinemarine Bodrum Oasis AVM salonlarında sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca her gece bir yönetmenin katılımı ile en son vizyona çıkmış filmin Bodrum Kalesi'nde halk gösterimi gerçekleşecek."

Bodrum'da 23-28 Eylül tarihlerinde yapılacak 3. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda Evim Sensin, Benim Çocuğum, Çanakkale Yolun Sonu, El Yazısı, Dabbe-Cin Çarpması, Bu Son Olsun, Şimdiki Zaman, Rüzgarlar, Çakallarla Dans-2, Sen Aydınlatırsın Geceyi ve Zerre filmlerinin gösterimi yapılacak.

Kaynak: AA