Veysel Karani Beldesine Polis Merkezi Kuruluyor

Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Beldesine polis merkezi oluşturuluyor.

İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu yaptığı açıklamada, bütün hazırlıkları tamamlanan merkezin açılmasıyla beldede jandarma teşkilatı yerine emniyet teşkilatının görev yapacağını söyledi.

Veysel Karani Beldesi'nin bir çok ilçeden daha büyük olduğunu ve burada bulunan Veysel Karani Türbesini her yıl yüz binlerce kişinin ziyarete geldiğini belirterek şöyle dedi

"Bu beldemizde 7 bini aşkın vatandaşımız yaşıyor. Bunun yanı sıra her yıl bir milyon civarında kişi burada bulunan Veysel Karani türbesini ziyaret ediyor. Bunu göz önünde bulundurarak, bu beldemizde geniş bir personel kadrosuna sahip olan bir polis merkezi kurmaya karar verdik. Bu merkezde bütün birimlerimizin görevlerini yürütecek personelimiz olacak. Gerekli işlemleri tamamladık. Binamız hazırlandı, iç donanımı tamamlandı. Hatta tabelası da asıldı. Önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacağımız bu merkez, sayesinde artık burada emniyet teşkilatı olarak biz hizmet vermeye başlayacak ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız."

Kaynak: AA