Yabancı Öğrenciler Bu Kez Eğitim Değil Çalışmak İçin Geldi

ISPARTA - Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında 4 ülkeden Eğirdir'e gelen 8 öğrenci, bir köy yoluna parke taşı döşedi.

Değişik ülke ve kültürlerden gelen gönüllülerin kamu yararına projelerde, günde ortalama 5-6 saat gönüllü çalışarak, bunun karşılığında konaklama ve yemek için herhangi bir ücret ödemeden kalmalarını sağlayan Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında Güney Kore, japonya, Sırbistan ve Hollanda'dan 8 öğrenci Eğirdir'e geldi.

Yukarı Gökdere köyünde kendilerine sağlanan prefabrike yapılarda kalmaya başlayan öğrenciler, bir yandan köy yaşantısını, kültürünü tanırken, diğer tarafından kamu yararına yönelik çalışmalara katıldı.

Köyde okul boyayan, parkı temizleyen öğrenciler, gelen talep üzerine aynı ilçedeki Kırıntı köyünde devam eden yola parke taşı döşeme çalışması yaptı.

El arabaları ile yola parke taşı taşıyan öğrenciler, daha sonra büyük bir özenle parke taşlarını yola döşedi. 5 saat süren çalışmasının ardından yabancı öğrenciler, yorgunluklarını köylülerle çay içerek attı.

Güney Kore'deki Ajou Üniversite'de eğitim gören Kyukang Lee, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayran olduğu İstanbul'u kısa bir süre önce gördüğünü söyledi.

İstanbul'u gördükten sonra Türkiye'nin köylerindeki yaşantıyı merak ettiğini ve Gönüllü Çalışma Kampı projesine katıldığını anlatan Lee, bu kapsamda geldiği köyde park yapmak, okul boyamak gibi birçok işe katıldığını anlattı.

Köy insanlarının arasındaki sıcak ilişkilerin kendisini en çok etkileyen şey olduğunu dile getiren Lee, "Ne zaman sokakta yürüsek bize 'merhaba' diyorlar. Güney Kore'ye döndüğümde buradaki köy yaşantısını tavsiye edeceğim" dedi.

Kırıntı köyü muhtarı İbrahim Ünal ise proje kapsamında köylerine gelen öğrencilerle bir yandan imece usulu birlikte çalışırken, diğer taraftan onlara gelenek ve göreneklerini anlattıklarını söyledi.

Kaynak: AA