Umut Oran Dikili'den Aday Adaylarına Seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Dikili'ye geldi.

Umut Oran Dikili'den Aday Adaylarına Seslendi
Atatürk Meydanı’nda Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

ODAĞIMIZDA İNSAN VAR
CHP İzmir İl yönetimi ve çevre ilçe parti yönetimlerinin katıldığı Dikili ziyaretinde konuşan Umut Oran, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in sosyal demokrat yanını ve uyguladığı sosyal belediyecilik politikalarına vurgu yaparak, şunları söyledi: “Osman Başkan, yıllardır barış, demokrasi, adalet, özgürlük gibi sosyal demokrasinin, solun anlamlı ilkeleri uğruna mücadele verdi. Sosyal belediyeciliğin uygulamalarını sadece söylemle değil, eylemlerle gerçekleştirdi. Çünkü biz sol siyasetçilerin odağında insan var. Dikili’de geçmişte yapılan uygulamalar, yani vatandaşın toplu taşımacılığını bedavaya yapmak, vatandaşa bedava su vermek, vatandaşın sağlık hizmetlerini çok düşük ücretle veya ücretsiz olarak sağlamak, vatandaşa ucuz ekmek yedirmek bence sosyal belediyeciliğin en güzel uygulamalarıdır. Bu nedenle Osman başkana buradan selam yolluyorum, ona karşı yapılan siyasi linçi de buradan bir kez daha kınıyorum.”

ADAY ADAYLARINA AÇIK MESAJ
Partisinden Belediye Başkan aday adayı olanlara seslenen Oran; sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekili, gazeteci arkadaşım Mustafa Balbay’ın dediği gibi birçok bedende tek vücut olmalıyız. Bunu başarırsak işte o zaman işi şansa bırakmamış oluruz. Onun için sizden özellikle ricamız, iktidar bize bu kadar yaklaşmışken lütfen eski alışkanlıklarımızı bırakalım. Aday adayı olan arkadaşlarımızın aday olmak en demokratik haklarıdır. Ancak parti sorumluluklarını da kesinlikle unutmamaları gerekir. Yani bir aday olan arkadaşım asla ve asla diğer aday adayı olan arkadaşımı eleştirmemeli. Bir aday adayı olan arkadaşım asla ve asla o seçim noktasında CHP’nin belediyesi ve belediye başkanı varsa o makama saygı göstermeli. Her aday adayı olan arkadaşım yapacağı projeleri, neden onun seçilmesi gerektiğini anlatması yeterlidir. Bunu yaptığımız zaman inanın zafere çok yakın olacağız.”
Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılını da kutlayan Umut Oran’ a konuşmasının sonunda Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener tarafından katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA