Nkü İle Sup Agro Arasında Öğrenci Değişimi

TEKİRDAĞ - Namık Kemal Üniversitesi ile Sup Agro arasında Erasmus ve Vinifera Euro Master Programları görüşmelerinin başladı.

Sup Agro'nun, Uluslararası İlişkiler sorumlusu Patrice Lallemand, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, ziyaret amacının uluslararası ikili işbirliği çerçevesinde Erasmus Programı sözleşmesini yenilemenin yanında Vinifera Euro Master Programı içerisinde sofralık üzüm yetiştiriciliği konusunda yeni oluşturulması planlanan bir projenin alt yapısını önümüzdeki Mart ayına kadar hazırlayıp, Avrupa Birliği paydaşlarına teklif etmek olduğunu kaydetti.

Lallemand, NKÜ'yü yakından takip ettiğini belirterek, genç bir üniversite olmasına rağmen oldukça hızlı geliştiğini belirterek, buradaki olanakları incelediğini ve programa katılacak olan yabancı öğrencilerin Namık Kemal Üniversitesinde zorluk çekmeyeceklerini, hatta çok seveceklerini düşündüğünü ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek de, öğrencilerinin eğitimlerine önem verdikleri kadar yabancı dillerinin gelişmesine de önem verdiklerini belirterek, bu anlamda yurt dışındaki eğitim kurumları ile sürekli işbirliği halinde olduklarını belirtti.

Yapılan çalışmaları desteklediğini belirten Şimşek, Erasmus sözleşmesinin yenilenmesinin yanında üniversiteler arasında yeni programların oluşturulması için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

Lallemand, NKÜ Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Nuray Özer ile de görüşmesinde, fakültelerin her ikisinde de bulunan tüm bölümler ile Erasmus çerçevesinde karşılıklı öğrenci değişimi yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca bu işbirliği çerçevesinde yüksek lisans ve doktora seviyesinde de karşılıklı öğrenci değişiminin yapılabileceği konularında görüş birliğine varıldığı ve bu programların tamamlandığında katılımcı öğrencilerin çifte diploma alabileceği kaydedildi.

NKÜ Şarköy Meslek Yüksekokulu Şarap Üretim Teknolojisi öğrencileri için ise, Sup Agro'da bir önoloji lisans tamamlama programı oluşturulması çalışmalarına başlandığını ve gerçekleştirilmesi düşünülen program çerçevesinde, Fransa'da bulunan bir önoloji Meslek Yüksekokulu'nda 1 yıl süre ile yabancı dil eğitimi ve alanı ile ilgili dersler alınması ve hazırlık aşaması tamamladıktan sonra Sup Agro'ya geçilerek bir yılda lisans eğitimi tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Kaynak: AA