Sarıkaya Devlet Hastanesi D Kategorisinden C Kategorisine Yükseltildi

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Devlet Hastanesi “D” kategorisinden “C” kategorisine yükseltildi.

Sarıkaya Devlet Hastanesi D Kategorisinden C Kategorisine Yükseltildi
AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, yaptıkları çalışmalar neticesinde Sarıkaya Devlet Hastanesinin D grubu hastanelerden C grubu hastaneler kategorisine yükseltildiğini söyledi.

Sarıkaya Devlet Hastanesi’nin bu zamana kadar D grubunda hizmet veren bir hastane olduğunu ifade eden Karataş, “Hastanemiz D kategorisinde hizmet verirken hiç bir zaman göz doktoru, KBB, ortopedi, kalp doktoru, üroloji, akciğer uzmanı, psikiyatri, gibi uzman doktor ataması yapılamıyordu. Yapılan çalışmalar sonunda C grubuna yükseltilen hastanemize bundan sonra uzman doktor ataması yapılabilecek. Dolayısıyla ilçemizdeki hastalarımız uzman doktor için başka hastanelere başka ilçelere veya illere gitmek durumunda kalmayacak” dedi.

Sarıkaya’ya uzman doktor atamasının yapılamadığından dolayı hastaların büyük sıkıntı çektiğine değinen Karataş, “İlçemizden yılda 40 bin hastamız ilgili uzman doktor olmadığı için ilçe dışına sevk ediliyordu. Biz bu sevklerin durdurulması ve hastalarımıza yerinde sağlık hizmeti verilmesi için Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle defalarca görüşme yaptık ve sonunda görevlileri ikna ederek, hastanemiz D grubu hastanelerden C grubu kategorisi hastaneler seviyesine yükseltildi. Bu konuda bizlere destek veren başta Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e ve sağlık görevlilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA