Okulların Açılmasına En Çok Kırtasiyeciler Seviniyor

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı için kırtasiyeler tüm hazırlıklarını tamamlarken, kırtasiye alışverişlerinde ise hareketlilik arttı.

Okulların Açılmasına En Çok Kırtasiyeciler Seviniyor
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde öğrenciler ve veliler, 2013-2014 eğitim öğretim yılı için kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Sarıkaya'da uzun yıllardan beri kırtasiyecilik yapan Esmer Kırtasiye işletmecisi Hicran Temur, okulların tatil olduğu dönemlerde kırtasiyecilik işinin tamamen durma noktasına geldiğini, okulların açılmasına birkaç gün kala işlerinin tekrar canlandığını söyledi.

Okulların eğitime başlamasıyla birlikte işlerin daha da yoğunlaşacağını ifade eden Temur, “Okullar açılıp öğretmenler hangi tür kırtasiye malzemesi ve defterlerin alınacağını belirliyor. Dolayısıyla okulların açıldığı ilk hafta yoğunluğumuz artıyor” dedi.

Büyük marketlerin kırtasiye işlerine girmesi ve haftalık satış yapmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Temur, “Kırtasiyeler 12 ay süresince aynı iş üzerine çalışırken, büyük marketler okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye malzemesi satıyor bu da bizim işimizi olumsuz etkiliyor. Kırtasiyeciler ise yıl boyu kırtasiyecilik hizmetini sürdürüyor. 2013-2014 Eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA