Emet’te Sağlık Hizmetleri

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, oturduğu yörede doktor olmayan branşlardaki muayenelerin, devletin sağladığı servis ile en yakın il veya ilçede yapılabileceğini belirtti.

Emet’te Sağlık Hizmetleri
Devlet Hastanesi’nde denetleme ve incelemeler yapmak üzere Emet ilçesine gelen Mithat Ekici, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca’yı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaret sonunda ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ilçe sağlık sorunları hakkında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Basın mensuplarının davet edilmediği toplantı sonunda bilgiler veren Ekici, “Artık özel hastaneler gibi kamu hastanelerinde de servis sistemi başladı.

Artık oturduğu yörede doktor olmayan branşlardaki muayeneler devletin sağladığı servis ile en yakın il veya ilçede yapılabilecek” dedi.

Ekici, ilçe sağlık sistemi hakkında da bilgiler vererek, “Maalesef ilçede bulunan doktor sıkıntısını il merkezinde de yaşamaktayız. Bunun sebeplerinden biri, kadroların üniversite hastanesi tarafından doldurulmasıdır. İlçelerin doktor sıkıntısı yaşamaması için haftanın belirli günlerinde, branş doktorlarını ilçeler arası transfer yapıyoruz. Emet ilçemiz de, ilçe hastanesine kulak burun boğaz, ortopedi gibi branşlarda da doktor gelmesini istiyorlar. Ancak ilçe hastanemizde muayene için gerekli ekipman yok. Ekipmanın olmaması nedeni ile ilçeye bu branşlarda doktor göndermemiz mümkün değil. Kadrosu olmadığı içinde bu hastaneye bu ekipmanları almamızda kanunen mümkün değil. İlçede bulunan hayırseverler sivil toplum örgütleri bu ekipmanları sağlarlar ise biz de gerekli doktorları ilçeye göndeririz” dedi.

Kaynak: İHA