Oğlunu Öldüren Anneye Müebbet Hapis

Konya’da 3 yaşındaki oğlu Fırat Perker’i öldürüldüğü iddia edilen kadın, mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Oğlunu Öldüren Anneye Müebbet Hapis
Konya’da ikinci eşinden olan oğlu 3 yaşındaki Fırat Perker’i öldürdüğü iddia edilen anne Fadimana Tekin ile sevgilisi Koray Kara hakkındaki davanın karar duruşması yapıldı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fadimana Tekin, tutuksuz sanık Koray Kara ve sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti dosyadaki tüm eksikliklerin giderildiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanıklardan Fadimana Tekin'in kendi çocuğunu öldürmekten, sevgilisi Koray Kara'nın ise işkenceden cezalandırılmasını talep etti.

"CİNAYETİ MEKTUPLA İTİRAF ETTİ"
Mahkeme heyetine mektup veren anne, “Ayrıldığım eşim beni alkol, uyuşturucu ve fuhuş batağına alıştırdı. Korayla da o zamanlar tanıştım. Koray'da beni her gün dövüyordu. Olay günü alkol ve uyuşturucu almıştım. Onun etkisi ile oğlumu dövdüm ve fırlattım. Ama yanıkları ben yapmadım, Koray yaptı. Bana sahip çıkan olsaydı, sonuç böyle olmazdı. Şimdi cezaevinde bağımlılıklarımdan kurtuldum. Çıkıp çocuklarımla güzel bir yuva kurmak istiyorum" dedi

Son sözü sorulan anne, "Ben çok pişmanın, Koray'da yaptıklarından dolayı cezalandırılsın” dedi.

Sanık Koray Kara'da,son sözünde kendisinin bir şey yapmadığını iddia ederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Fadimana Tekin' kasten kendi çocuğunu öldürmek suçundan müebbet hapis, işkence suçundan ise 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Tekin'in sevgilisi Koray Kara'ya ise işkence yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verdi.
Mahkemenin bitmesi ardından müebbet hapis cezasını hak etmediği savunan Tekin, gözyaşları içerisinde Koray'da cezalandırılmalıydı diye tepki göstererek eski sevgilisine saldırmaya çalıştı.

SEVGİLİSİNİ SUÇLAMIŞTI
Fadimana Tekin, ilk ifadesinde sevgilisi Koray Kara’nın oğlunu öldürdüğünü ifade eden suçlamalarda bulunmuştu. Koray ile gayri resmi olarak birlikte yaşadığını anlatan anne, ”Koray’dan bir çocuğum, önceki iki eşimden ise 3 çocuğum vardı. Fırat ikinci eşimden olmuştu. Olay günü sabahtan itibaren kavga etmeye başladık. Koray beni dövüyordu, bu sırada Fırat uyandı 'anneme vurma' dedi.

Koray da Fırat’a 'sen de baban gibi pissin' diyerek çamaşır makinesinin yanındaki sopayı aldı ve oğluma vurmaya başladı.

Ben zaten uyuşturucunun etkisiyle sızmış kalmışım. Sabah kalktım oğlum yanımda mosmor olmuş. Hemen Koray’ın iş yerine gittim durumu anlattım. Koray eve geldi. Çocuğu gömelim başka bir yere kaçalım demeye başladı.

Ben de çocuğumu öldürdün diyerek polisi aradım ve ambulansa haber verdim. Koray hem bana hem oğluma işkence yapıyordu. Beni de onu da ısırıyordu, bir keresinde çay için kaynattığımız suyu oğlumun üzerine döktü ve demiri tenine bastı. Oğlumu ben öldürmedim, Koray öldürdü” demişti.

ANNE, BABASINA BENZİYOR DİYE İŞKENCE YAPMIŞ
Fırat’ı öldürdüğü suçlanan Koray Kara da, kendisini suçlayan sevgilisini suçlamıştı. Koray Kara ifadesinde, ”İlk eşinden olan ve benden olan 4 çocuğumuzla yaşıyorduk. Zaman zaman kavgamız olurdu. Olay günü normal bir şekilde ben işe gittim. Öğle saatlerinde bana gelerek Fırat’ın durumunun kötü olduğunu söyledi.

Kolonya aldım eve gittim sonra iş yerime döndüm. Akşam üzeri Fırat’ın durumunun ağırlaştığını söyleyince eve giderek ambulans çağırdım. Bana Fırat’ın merdivenden düştüğünü söyledi.

1 ay önce komşulardan biri Fadimana’nın Fırat’ı döverken görmüş, bana söyledi.

Son 10 gündür Fırat’ı babasına benzediği ve halıya pislediği için dövdüğünü biliyorum. Ben bir şey yapmadım” diye konuşmuştu.

FIRAT’IN ÖLÜMÜ İŞKENCEYİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI
Olay, 30 Mayıs 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Hamzaeli Sokak No: 28'deki evde meydana gelmişti. İki kez evlenip ayrılan ve üçüncü bir kişiyle sevgili hayatı yaşayan 4 çocuk annesi Fadimana Tekin (33), 112 Acil Servis'i arayarak, "Oğlum sara hastası merdivenlerden düştü nefes almıyor" diyerek yardım istemesiyle kaldırıldığı hastanede işkence gördüğü ortaya çıkmıştı. Hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, ölen 3 yaşındaki çocuğun vücudundaki yanık ve işkence izlerini fark edince annesi Fadimana Tekin'i gözaltına almıştı. Tekin, ifadesinde başta balkondan düştü demiş ardından da suçunu itiraf etmişti. Fadimana Tekin'in oğlunu ilk eşine benzediği için dövdüğünü, sevgilisinin ise evin içine pislediği için sıcak suyu çocuğun üzerine dökmüştü” diyerek işkenceyi anlatmıştı. Bu ifadenin ardında anne Fadimana Tekin ile işkence yaptığı iddia edilen 4 çocuktan birinin babası olan sevgilisi Koray Kara da (24) yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı

Kaynak: İHA