Borçka'da Dünya Okuma Yazma Günü Kutlandı

ARTVİN - Borçka'da "Dünya Okuma Yazma Günü" kutlandı.

Kutlama programı çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce okuma yazma bilmeyen ya da ilkokuldan terk olan kişiler için açılan kurslara katılan 4 askere "Yetişkinler 2. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi" verildi.

Mavi Çarşı İş Merkezindeki törene, Borçka Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Bağcıoğlu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sadık Ataman, kurs öğretmeni Aliye Aygün ve kursiyerler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Bağcıoğlu, yaptığı konuşmada, eğitim kişinin yaşadığı topluma uyum sağlamasında önemli bir etken olduğunu belirterek, "Okuma yazma kurslarına gelerek okumayı öğrenen vatandaşlarımızın özgüvenini kazandığını, yaşamla mücadele gücünün arttığını, toplumda ve ailede statüsünün değiştiğini görüyorum. Bu vesile ile sizler için emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu aldığınız belgelerle kalmazsınız, daha da ileriye götürmenizi temenni ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ataman ise Borçka'da 2012 yılına kadar 600 kişinin okuma yazma bilmediğini ifade ederek, "Bizden önceki görev yapan değerli meslektaşlarımızın azim ve gayretleri sonucunda bu rakam 200 kişiye kadar düşmüştür. Muratlı köyünde SBS düzeyinde 127 kişi sınava tabi tutuldu. Borçka ilçemizde neredeyse okuma yazma bilmeyen sayısı yok denecek kadar az kaldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Enver Ortacı, Erdal Akbaş, Şehmuz Kuşamaç ve Hüseyin Akyol'a Yetişkinler 2. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verildi.

Kaynak: AA