Antdob, Yeni Sezona "anadolu Sihiri" Müzikalini İle Başlayacak

ANTALYA - Antalya Devlet Opera ve Balesi , yeni sanat sezonuna "Anadolu Sihiri" müzikali ile başlayacak.

ANTDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara, Samsun ve İçel Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinde kapalı gişe sahnelenen Anadolu Sihiri, 5 solist, 43 koro, 60 orkestra ve 20 bale sanatçısı olmak üzere 128 sanatçı kadrosu ile yeniden düzenlendi.

Mevlana, Mehteran, Hacivat-Karagöz, Köroğlu, Aşık Veysel, Sıra Geceleri, Kına Geceleri, Kırkpınar Güreşleri ile tüm yörelerin türkü ve folklorundan örnekler verilecek müzikalin metin ve librettosu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait.

Anadolu tarihi, kültür ve sanatının özü bozulmadan, evrensel formlarla işlenip kaynaştırılarak müzik, dans, tiyatral anlatımla temsil edilecek eser Mehmet Balkan tarafından sahneleniyor.

Eserin orkestra şefliğini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen ile Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi Ömer Yöndem üstleniyor. Dekor Tayfun Çebi, kostüm Sevtaç Demirer imzasını taşıyor. Eserde koro şefi Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Eser, 28 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kaynak: AA