Uzaya Gidecek İlk Türk'ün Bayrağı ve Seccadesi Nevşehir'den

NEVŞEHİR - Isıtma sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın geçtiğimiz nisan ayında düzenlediği "Beni Uzaya Götür" kampanyasının çekilişini kazanan Ercan Kaygısız'a , uzaya giderken yanında götürmesi için bayrak, Kur'an-ı Kerim ve Nevşehir'e özgü seccade hediye edildi.

Tatilini memleketi Ürgüp'ün Mazı köyünde geçiren ve 2014'de uzaya gitmesi beklenen Kaygısız için hemşehrileri, köy meydanında, İzmir'e hareket etmeden önce uğurlama töreni düzenledi.

Törende geçtiğimiz haftalarda gazetecilere yaptığı açıklamada, uzaya giderken yanında bayrak, Kuran'ı Kerim ve seccade götürüp 2 rekat şükür namazı kılmak istediği yönünde açıklamalarda bulunan Kaygısız'a, hemşehrileri bayrak, Kuran'ı Kerim ve bölgeye özgü el dokuması seccade hediye etti.

Töreni organize eden Mazı Köyü imamı Yasin Saykılı, yaptığı konuşmada, Kaygısız'ın uzaya gidecek ilk Türk olması nedeniyle gurur duyduklarını söyledi.

Kaygısız'ın yaptığı açıklamalardan çok etkilendiklerini ve böyle bir tören düzenlemeyi düşündüklerini belirten Saykılı, şunları kaydetti:

"Dünyada uzaya gitme imkanı bulan ilk Türk olma şerefine ulaşacak Ercan kardeşimizle gururluyuz. Aslında bizi daha da mutlu eden Ercan kardeşimizin kendisine yöneltilen 'uzaya giderken ne götüreceksiniz?' sorusuna en önemli değerlerimiz olan 'Kuran'ı Kerim, Türk Bayrağı götüreceğim' diyerek, namaz kılmak istediğini ifade etmesi bizleri gerçekten gururlandırmıştır."

İzmir'de bir restoranda şef olarak çalışan Kaygısız, Nevşehir ve Ürgüplü olmaktan Mazı'da doğmaktan gurur duyduğunu belirterek, hemşehrilerinin düzenlediği bu törenin de kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Aldığı hediyeleri uzaya giderken yanında götüreceğini kaydeden Kaygısız, "Uzayda şartların oluşması durumunda hediye aldığım seccadede 2 rekat şükür namazı kılmayı istiyorum. Uzay yolculuğundan önce Amsterdam'da, yerçekimsiz ortamda bir kurs göreceğim. Daha sonra ABD'den uzaya çıkacağız. Bu tarih büyük olasılıkla 2014 yılının Ocak veya Şubat ayı olabilir" dedi.

Kaynak: AA