İzmir'de Bayramlaşma

İZMİR - İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Malabadi Köprüsü'nden Mostar Köprüsü'ne mevcut olan bağı güçlendireceğiz. Gün kardeşlik ve sevgi günüdür, buna kim katkı koyuyorsa şükran ve minnetle anmak gerekiyor" dedi.

Balkan Anadolu Derneği tarafından Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine eşi Selime Toprak'la katılan Vali Mustafa Toprak, burada yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nın anlamına uygun birlik ve beraberliği bu törende bir kez daha gördüklerini, Türkiye'nin büyük bir aile olduğunu söyledi.

Mesafelerin önemli olmadığını kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

"Gün kardeşlik günüdür, bu dostluğu ileriye götüreceğiz. Malabadi Köprüsü'nden Mostar Köprüsü'ne mevcut olan bağı güçlendireceğiz. Gün kardeşlik ve sevgi günüdür, buna kim katkı koyuyorsa şükran ve minnetle anmak gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın hepimize, ülkemize, İzmirimize, Balkanlarımıza güzellikler getirmesini diliyorum."

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de çok sıcak ve kolay olmayan bir ramazan ayını atlatarak, Ramazan Bayramı'na ulaştıklarını ancak Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da müslümanların bayram yapamadığını, onların da bir an önce bayramları kutlayabilmelerini dilediğini söyledi.

Balkan Anadolu Derneği ile birçok güzel çalışma yaptıklarını, bunlardan birisinin de Şanlıurfa ve Diyarbakır gezileri olduğunu kaydeden Sait, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi eleştirenler çok oldu, hatta dediler ki; Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Bey'in elini sıktığımızda, 'sizin elinize kan bulaştı, artık elinizi sıkmayacağız" dediler ama bizim hemen arkamızdan birçok kişi gitti Diyarbakır'a. Bunlardan bir tanesi de sayın belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'ydu, doğrusunu yaptı, destekledik kendisini ama onun elini nasıl sıktılar ben de onu merak ediyorum."

Bayramlaşmaya AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı.

Boşnak böreğinin ikram edildiği bayramlaşma töreni, katılımcıların Boşnak ezgileriyle halay çekmesiyle devam etti.

Kaynak: AA