Tekirdağ'dan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ - Amiloidoz hastası Oksen Güncan' a özür durumundan bağlanan emekli aylığı evrakları İl Müdürü Mahmut Kotan tarafından teslim edildi.

SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl Müdürü Kotan'ın, Güncan'ı evinde ziyaret ederek emeklilik evraklarını teslim ettiği belirtilerek, şu bilgiler aktarıldı:

"Güncan'ın daha önce malulen emeklilik talebi ile ilgili İl Müdürlüğümüze yapmış olduğu başvuru değerlendirilmiş ve sağlık kurulunun malulen emekli olamayacağı yönündeki kararına istinaden özür durumuna göre emeklilik müracaatında bulunmuştu. Yüzde 88 oranında çalışma kaybı mevcut olan Güncan'a özür durumundan emekli aylığı bağlandı ve Ramazan Bayramı öncesi bağlanan emekli aylığı evrakları İl Müdürü Mahmut Kotan tarafından evinde teslim edildi. Bu ziyaret Oksen Güncan'a çifte bayram yaşattı."

Açıklamada ayrıca, Kotan'ın Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney'i de makamında ziyaret ettiği kaydedildi.

-Tekirdağ'da gıda denetimleri

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların güvenliği ve sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla gıda üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim yerlerindeki denetimlerin sürdüğü bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Yem Şube Müdürü Kamil Yaman nezaretinde kontrol görevlileri tarafından denetlemelerin sürdüğü belirtilerek, Ramazan Bayramı öncesi baklava, pasta, tatlı ve şekerleme üretimi yapan işyerlerinin denetlendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri kontrol görevlileri tarafından denetimlerin asgari teknik ve hijyenik şartları, kullanılan gıda malzemeleri ve mevzuat yönünden fırın, pastane, unlu mamuller, tatlıcılar, şekerleme ve çikolata üretim ve satış yerlerinde bayram süresince de yapılacaktır" denildi.

Herhangi bir olumsuzluk halinde vatandaşların ALO GIDA 174 İhbar Hattına veya Müdürlüğün 0 282 258 32 00 numaralı telefonuna ihbar ve şikayetlerini bildirebilecekleri kaydedildi.

-İl Emniyet Müdürü Yılmaz'ın bayram mesajı

İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği, kırgınlıkların unutulup, sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, yardımlaşma ve dayanışma coşkusunun zirveye çıktığı bir ramazan ayını daha geride bırakarak Ramazan Bayramını sevinç ve coşkuyla kutlamanın heyecanı içinde olduklarını kaydetti.

Yılmaz, yayımladığı bayram mesajında, huzur ve güvenliğin teminatı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olan polis teşkilatının doğruluk ve dürüstlük ilkesi ışığında hukuk ve demokrasinin üstünlüğünü yasalar çerçevesinde hakim kılmak için her türlü gayreti gösterme azim ve kararlılığı içinde olduğunu kaydetti.

Emniyet Müdürü Yılmaz, şunları kaydetti:

"Suç ve suçlularla mücadelede kararlı çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün her kademedeki personeli görevini yerine getirirken insan haklarına saygı, tarafsızlık, iyi niyet, sevgi ve hoşgörü ilkelerine bağlı kalacak ve kendisine anayasa ve kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde her türlü şartta görevini üstün bir gayret ve fedakarlıkla yerine getiren teşkilat mensuplarının bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla görevlerini ifa edeceklerine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi rahmetle, her zaman onur duyduğumuz gazilerimizi minnetle ve şükranla anar, şahsım ve teşkilatım adına Tekirdağ halkımızın Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

Kaynak: AA