Mehmet Haberal: İçeride Kalanlar İçin Çok Üzgünüm

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, mahkemenin tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Haberal, “Teşekkür ederim. İçeride kalanlar için çok üzgünüm” dedi.

Mehmet Haberal: İçeride Kalanlar İçin Çok Üzgünüm
Ergenekon davasında mahkemenin tahliye kararının ardından Mehmet Haberal’ın yakınları cezaevinin önüne akın ettiMehmet Haberal’ın çıkışını bekleyen yakınları 19.40 sıralarında cezaevinden çıkan Haberal’ı çiçeklerle karşıladılar. Yakınlarına sarılarak hasret gideren Haberal, basın mensuplarına açıklama yapmak istedi. Ancak izdiham yaşanması üzerine Haberal açıklama yapmaktan vazgeçerek, “Teşekkür ederim. İçeride kalanlar için çok üzgünüm” diyerek kendisini bekleyen araçla konvoy eşliğinde buradan ayrıldı.

PEKİN, ÖZÜER VE PERİNÇEK TAHLİYE OLDU
Haklarında tahliye kararı verilen diğer sanıklarda cezaevinden çıktılar. Haberal’ın ardından önce emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ardından emekli Albay Sedat Özüer ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek sırayla cezaevinden tahliye edildi.

Mehmet Perinçek kendisine nizamiye kapısına getiren minibüsten eşyalarını alırken görüntüledi. Eşyalarının çokluğu ile dikkat çeken Perinçek daha sonra cezaevi çıkışında başta annesi olmak üzere yakınlarına sarılarak hasret giderdi.

Cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yapan Perinçek, “30 Ağustos Zafer Bayramı yakın, bizim bayramımız da yakın. İçeride kalanların hiçbirisinin morali bozuk değil. Hiç kimse yıkılmadı. Osman Yıldırım’ı serbest bırakan mahkemenin, şerefli subayları cezaevinde tutması normal. Fatih Hilmioğlu benim proje arkadaşımdı. Buradan şunu söylüyorum; onu öldüremeyecekler, buradan sağ salim çıkacak” diye konuştu.

Bu arada cezaevinde tahliye işlemleri süren Osman Yıldırım ile diğer isimlerin ilerleyen saatlerde tahliye edilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA