Vize Belediyesi 8. Tarih ve Kültür Festivali Büyük Coşku İle Başladı

Kırklareli Vize İlçesinde, Vize Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Vize Tarih ve Kültür Festivali büyük bir coşku içinde başladı.

Vize Belediyesi 8. Tarih ve Kültür Festivali Büyük Coşku İle Başladı
Festival açılış töreni öncesinde Belediye tarafından toplu sünnet ettirilen sünnet çocuklarına Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Belediye önünde yapılan mehteran gösterileri ile start alan festival açılış töreni, Belediye binası önünde bulunan Atatürk Anıtına festival çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ın konuşması ile devam etti.

Mehteran gurubu eşliğinde kortej yürüyüşü ile festival alanına giden protokol ve kalabalık vatandaş topluluğu burada kesilen kurdelenin ardından festival alanına girdiler. Vize Kaymakamı Murat Duru,Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz tarafından festival ateşi yakıldı. Festival ateşinin yakılmasının ardından konuklar Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KIFSAD) tarafından hazırlanan Vize Ihlamurları Fotoğraf Sergisi ve Arkeolog Ufuk Baş Arığ tarafından hazırlanan Istrancalar Bölgesi Megalitik Kutsal Alanlar Anıtları Fotoğraf Sergilerini gezdiler.

Gece konser programı Vizeli miniklerin keman gösterisi ile başladı.

Ardından sahne alan Raca ve Gurup Letafet gençleri coşturdu. Ünlü sanatçı Gökçe’nin sahne almasıyla ise eğlence doruğa çıktı. Hareketli müzikleri, sempatik tavırları ve harika dansları ile dinleyicilerinden büyük beğeni toplayan Gökçe Vize’lilere çok güzel bir gece yaşattı. Dinleyiciler de Gökçe’nin tüm şarkılarına eşlik ettiler. Gecenin sonunda Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tarafından Gökçe’ye plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA