Kumru’da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Kumru ve köylerinde SBS sınavında dereceye giren öğrenciler Kumru Kaymakamlığı tarafından ödüllendirildi.

İlk on öğrenciye ödül olarak bilgisayar verilirken, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi’ni kazanan 90 öğrenciye de Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Kumru Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin ve Kızılay’ın katkılarıyla çeşitli ödüller verildi.

Öğrencilerin velileri ile birlikte katıldığı programda Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan velilere ve öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. Özkan konuşmasında sınavla girilen okullara yerleştirme oranının önceki yıl yüzde 49 iken bu yıl yüzde 62'ye çıktığını ve başarının eğitimcilerin yoğun gayretleri sonucu gerçekleştiğini ifade etti.

Yeni eğitim öğretim yılında bu başarıyı dahada artıracaklarını ifade eden Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, başarının en önemli ayağının anne ve babalar olduğunu belirterek, “Okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, her okulda hazırlık kurslarının açılması, deneme sınavlarının sürekli yapılması, öğrencilerimizin ve okullarımızın materyal açısından desteklenmesi, veli ziyaretleri ve öğrenci motivasyonun artırılması başarımızın en önemli sebepleridir” dedi.

Ödül töreninin ardından Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yapılan "Kapımdaki Sinema Etkinliği’’ kapsamında protokol, veliler ve öğrenciler hep birlikte "Taş Mektep" adlı filmi seyretti.
Kaynak: İHA