Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

İZMİR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye'ye yönelik olası bir müdahalede Türkiye'nin stratejisinin belli olduğunu söyledi.

Çeşitli açılışlarda bulunmak üzere İzmir'in Dikili ilçesine gelen Bakan Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"Suriye'ye yönelik bir müdahalede Türkiye nasıl strateji uygulayacak?" sorusuna Yıldırım, Türkiye'nin stratejisinin belli olduğunu kaydetti.

Suriye'de 2,5 yıldır 100 binlerce masum insanın kanın döküldüğünü belirten Yıldırım, "Rejim kendi vatandaşına, yine kendi vatandaşının vergisiyle aldığı silahlarla, acımasızca kimyasal silahlarla taaruz yapılıyor, bebekler ölüyor" dedi.

Dünyanın uzun süreden beridir bu katliamı seyrettiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"İşin başından beri, 2,5 senedir sesini gittikçe yükselten bu insanlık dramına, bu vahşete son vermeyi isteyen, bunun için çaba gösteren tek ülke Türkiye. 400 bin mağdur insana kucak atık, misafir ettik, onları bağrımıza bastık. Nihayet dünya, umarım ki Şam civarında son yaşanan kimyasal saldırıyla birlikte uyanır, insanlık vicdanı tekrar harekete geçer ve bu katliam bu zulüm durdurulur. Bunun için Türkiye her zaman aktif katkı vermeye, uluslararası hukukun gereklerini yerine getirmeye hazırdır. Türkiye'nin bu konuda kafasında hiçbir karışıklık yoktur. Karışıklık batı ülkelerinin kafasındadır, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi temsilcilerinin kafasındadır. Artık bu insanlık dramı, onların da sorunu daha fazla erteleyemeyecek duruma geldiğini göstermektedir."

Kaynak: AA