Bakan Binali Yıldırım'dan Suriye Değerlendirmesi

İzmir'in Dikili ilçesinde katıldığı programda, Suriye’ye ilişkin soruları cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin bu konuda kafasında hiçbir karışıklık olmadığını belirterek, “Karışıklık batı ülkelerinin kafasındadır.

Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin kafasındadır. Ama artık onların da bu sorunu daha fazla erteleyemeyecekleri duruma geldiğini göstermektedir” dedi.

Dikili ilçesi Salihleraltı turistik yolunun açılışını yapan Bakan Binali Yıldırım, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye ile ilgili soruları değerlendiren Yıldırım, 2,5 yıldır devam eden bu sorunun çözülmesi için çaba gösteren tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Güvenlik Konseyi ve batının Suriye’deki sorunlara karşı tavrını eleştiren Yıldırım, şunları söyledi:
“Başından beri ülkemizin stratejisi belli. Yüz binlerce insanın kanı dökülüyor. Kendi vatandaşına yine kendi vatandaşının vergisiyle aldığı silahla, hatta acımasızca kimyasal silahlar kullanarak ateş ediliyor, bebekler ölüyor. Dünya uzun süreden beri seyrediyor. 2,5 senedir sesini gittikçe yükselten bu insanlık dramına, bu vahşete son vermeyi isteyen, bunun için çaba gösteren tek ülke Türkiye. 400 bin mağdur insana kucak açtık, misafir ettik, onları bağrımıza bastık. Umarım ki son yaşanan Şam civarındaki kimyasal saldırıyla birlikte uyanır, insanlık vicdanı tekrar harekete geçer ve bu zulüm durdurulur. Bunun için Türkiye her zaman katkı vermeye, uluslararası hukukun gereklerini yerine getirmeye hazırdır. Türkiye'nin bu konuda kafasında hiçbir karışıklık yok. Karışıklık batı ülkelerinin kafasındadır. Gelişmiş Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin kafasındadır. Ama artık onların da bu sorunu daha fazla erteleyemeyecekleri duruma geldiğini göstermektedir.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Parti'den kimin aday olacağına ilişkin soruları da cevaplandıran Bakan Yıldırım, “Zamanı gelince AK Parti İzmir'e layık en güzel adayını İzmirlilerle paylaşacak. İzmirliler de AK Parti adayına gerekli desteği verecektir” dedi.

Yıldırım daha sonra, 82. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışına katılmak üzere İzmir il merkezine hareket etti.
Kaynak: İHA