Kuşadası Belediye Başkanı M.esat Altungün Meydanlara İndi

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün meydanlara indi

Kuşadası Belediye Başkanı M.esat Altungün Meydanlara İndi
Yerel seçim yaklaştıkça, seçimlere yönelik çalışmalar da hız kazanıyor. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 2. hizmet dönemi çalışmalarını kamuoyuyla paylaşabilmek amacıyla düzenlediği halk buluşmasıyla yerel seçimlere yönelik çalışmalarına hız kazandırdı. “Yeniden CHP Yeniden Esat“ sloganıyla gerçekleştirilen halk buluşmasına hem partililer hem de Kuşadalılar büyük ilgi gösterdi. Belediye Düğün Salonu önünde düzenlenen toplantıya katılan binlerce kişi Başkan Altungün’e yoğun şekilde sevgi gösterilerinde bulundu.
Belediye Düğün Salonu önünde gerçekleştirilen toplantı için meydan Türk bayrağı, CHP bayrağı ve Atatürk resimleriyle süslenirken, kurulan dev led ekranlardan belediyenin 4,5 yıla yakın süre boyunca yaptığı hizmetler halk buluşmasına katılan vatandaşlara sunuldu. Kuşadası merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri ve köyleren 4 bini aşkın kişinin katıldığı halk buluşmasında ilk olarak kürsüye CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan, ardından ise CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz çıktı. Kaplan ve Kalınomuz, 2014 yerel seçimlerinde Kuşadası’nda yeniden iktidar olacaklarını belirterek, Büyükşehir belediye seçimlerinde de CHP bayrağını yeni kurulacak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dikeceklerini söylediler. Toplantıya katılanların yoğun şekilde söylediği “ Yeniden CHP, Yeniden Esat “ sloganları ve konfeti yağmuru altında eşi Sebahat Altungün ile kürsüye gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise konuşmasına 6 Temmuz’daki metan gazı faciasında görev şehidi olan 3 belediye işçisine şükran ve rahmet duygularını belirterek, başladı.

1 saati aşkın süren konuşmasında 4,5 yıla yakın sürede yaptıkları hizmetleri video gösterisi eşliğinde anlatan Başkan Altungün’ün konuşması çoğu kez vatandaşların coşkulu sloganlarıyla kesildi

2009 yerel seçimlerinde göreve geldikleri günden itibaren halkla iç içe ve hizmet üreten bir belediye yaratmak için mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Altungün, “ Burada 4,5 yıl boyunca sizden hiçbir zaman kopmadığımızı tescillediğiniz için teşekkür ediyorum. Ama bazıları Kuşadası’nın geçmişini unutmuş. Kuşadası’nın 5 sene, 10 sene, 20 sene önce yaşadıklarını unutmuş. Kuşadası’nın hangi olumsuzluklarla anıldığını unutmuş. Biz Kuşadası’nı hizmet ve huzur kenti yaptık. Seçildiğimiz gün rozetimizi çıkardık. Görüşü ne olursa olsun her Kuşadalıya eşit hizmet verdik, kimseye ayrımcılık yapmadık. Ama yılların alışkanlıklarını, Kuşadası’nın kanını emenlerin beklentilerini hep boşa çıkardık. Biz sadece halkla iç içe olduk. Yılların alışkanlığıyla rant beklentisi içinde olanlar da dahil olmak üzere zaman geldi tehdit edildik, zaman geldi ağır iftiralara uğradık ama bu ilkeli yolumuzdan dönmedik “ dedi.

Konuşmasında Kuşadası turizminin 4,5 yılda tanıtım ve yatırım girişimleriyle geldiği noktaya da dikkati çeken Başkan Altungün, “ Göreve geldiğimizde ilk işimiz tanıtım hamlesi başlatmak oldu. Tanıtım hamlesiyle birlikte tüm turizm yatırımcılarına çağrı yaptık ve kısa sürede bunun meyvelerini aldık. Şu anda nitelikli yatak sayımız 15 bin artacak. Hilton ile ilk marka otele kavuştuk. Ramada Otel’in inşaatı devam ediyor. Bunun yanında 3 büyük turizm yatırımı da başlamak üzere. Gemi turizminde Türkiye’nin başkentiyiz. Göreve geldiğimizde yüzde 60’larda olan otellerin doluluk oranı yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Bugün, bu mevsimde ise otellerde yer yok ve doluluk oranı yüzde yüz. İşte Kuşadası artık buralara geldi. Hedefimiz, Kuşadası’nı İstanbul ve Antalya’nın ardından Türkiye turizminin üçüncü sırasına oturtmak. İnşallah bunu da kısa sürede başaracağız“ diye konuştu

Konuşmasında yeni dönemde yapılacak yatırımlara da değinen Başkan Altungün, yoğun sloganlar ve alkışlarla konuşmasını tamamladı.
Kaynak: İHA