Engellilerin Araç Sevinci

Ordu’nun Akkuş İlçe Kaymakamlığı Yenimahalle Muhtarlığı’nın girişimleriyle 11 engelli vatandaşa araç dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Engellilerin Araç Sevinci
Akkuş Merkez Yenimahalle Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yapılan araç dağıtım törenine Vali Kenan Çiftçi, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Akkuş Belediye Başkanı Ergüder Efil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın,Yenimahalle Muhtarı Hacer Ay ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık tarafından belirlenen 11 engelli vatandaşa 4’ü akülü, 2’si spastik,5’i manuel engelli aracın dağıtımının yapıldığı törende bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, “Akkuşlu kardeşlerimizden yardım toplayarak, buradaki engelli kardeşlerimize araçlarını bir şenlik havasında teslim edelim ve eğlendirelim istedik” dedi.

Akkuş ilçesinin doğasının güzelliğinin, yapılaşmasının, caddelerin genişliğinin ve temizliğinin dikkatinden kaçmadığını belirten Vali Çiftçi, ilçede yaşanan mağduriyetlerin en kısa sürede giderileceğini belirterek, bu konuda gereken talimatı da verdiğini ifade etti.

“Bu törenin en güzel tarafı da Akkuşlu kardeşlerim tarafından engelli kardeşlerimiz için ihtiyaç olan engelli araç mağduriyetinin hemen giderilmiş olmasıdır” diyen Vali Çiftçi, “Azmedilir ve çaba gösterilirse istenen her şey gerçekleşebiliyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, 11 engelli vatandaşa engelli araçları teslim edildi. Araç dağıtım töreni engelli araçlarının alınmasına destek verenlere plaket verilmesi ile devam ederken, Akkuş Yeni Mahalle Muhtarı Hacer Ay tarafından Vali Kenan Çiftçi’ye plaket takdim edildi.

Engelli vatandaşa araç dağıtım töreni yöresel sanatçıların verdiği konserin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA