Askeri Kurumlardaki Sivil Memurlar Büro Memur-sen’e Üye Oldu

Askeri kurumlardaki sivil memurlar, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen’e üye oldu.

Askeri Kurumlardaki Sivil Memurlar Büro Memur-sen’e Üye Oldu
Anayasa Mahkemesi’nin askeri kurumlarda çalışan sivil memurların sendikalara üye olabileceklerine karar vermesinin ardından sivil memurlar, Büro Memur-Sen’e üye olmaya başladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı’nda çalışan sivil memurları temsilen bir heyet, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen’i ziyaret etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile biraraya gelen sivil memurlar, haklarının savunulması için sendikaya üye oldular.

Büro Memur-Sen’e üye oldukları için sivil memurlara teşekkür eden Genel Başkan Yusuf Yazgan, askeri kurumlarda çalışan sivil memurların haklarını kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Kamu çalışanları için elde edilen birçok kazanımın altında Büro Memur-Sen imzasının bulunduğunu vurgulayan Yazgan, şunları ifade etti:
“4/C’lilerin sendikalara üye olma hakkı, memuriyete geçen uzman erbaşlara terfi hakkı, kurumlarda servis hizmeti sağlanması gibi birçok kazanım elde ettik. Askeri kurumlardaki sivil memurlar da Büro Memur-Sen ve Konfederasyonumuz Memur-Sen sayesinde sendikalara üye olabilecek. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından ülke genelindeki askeri kurumlarda yasal mevzuat çerçevesinde teşkilatlanıyoruz. Emir komuta zinciri nedeniyle bir tür bahşetme yönteminin bulunduğu askeri kurumlarda, diğer kurumlarda olduğu gibi hak arama ve hak ettiğini alma mücadelesine geçiş sürecini başlattık. Bir süredir hukuk büromuzun yaptığı hazırlık çalışmalarından yola çıkarak yapacağımız çeşitli görüşme ve girişimlerle sivil memurların özlük ve sosyal haklarında somut kazanımlara imza atacağız”
Sivil memurlar ise haklarının savunucusu olacağına inandıkları için Büro Memur-Sen’i tercih ettiklerini söyleyerek, “Büro Memur-Sen’in yaptığı çalışmaları uzun süredir takip ediyoruz. 4/C’liler ve özellikle uzman erbaşlarla ilgili kazanımların bu sendika sayesinde elde edildiğini gördüğümüz için Büro Memur-Sen’i tercih ettik. Bizim de alınacak çok hakkımız var. Bundan sonra haklarımızın alınması için, bizleri en iyi savunacağına inandığımız Büro Memur-Sen çatısı altında yer alacağız” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA