Vali Başköy Kargı'da İncelemelerde Bulundu

Çorum Valisi Sabri Başköy, Kargı ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Başköy Kargı'da İncelemelerde Bulundu
İlk olarak D-100 Karayolu-Kargı ilçesi arasında yapımına devam edilen 9 Km'lik yol inşaatında inceleme ve denetimlerde bulunan Vali Sabri Başköy, yüklenici firma yetkililerinden karayolu inşaatının son durumu hakkında bilgi aldı.

Yolun bir kısmının asfalt atılacak duruma geldiğini ifade den Vali Başköy; "Karayolu üzerinde aşırı dolgu isteyen bölümler var. Dolayısıyla hafriyat taşıma işlemleri zaman alıyor. Ancak biz işin ihalede belirtilen teslim tarihinden önce bitirileceğine inanıyoruz." dedi.

Vali Başköy, yol incelemesinin ardından yapımı devam eden Kargı Spor Salonu’nu inşaatı ile sentetik çim futbol sahası alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında, Vali Başköy’e Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Başpınar eşlik etti.

Spor Salonu inşaatının bitme noktasına geldiğini dile getiren Vali Başköy, “Görünen o ki binanın sadece çevre düzenlemesi kalmış. O da en kısa sürede tamamlanacaktır. Ayrıca 15 Ağustos'ta futbol sahamızın ihalesi yapıldı. İhale inceleme işlemlerinin tamamlanmasının akabinde yapımına başlanacak. Bu iki spor tesisi Kargı ilçemiz için güzel bir spor kompleksi oluşturacaktır." dedi.

Vali Sabri Başköy Beygircioğlu kavşağı ile Asarçay köprüsüne ek olarak inşaa edilen 2. köprünün yapımını yerinde inceledi. Vali Başköy, yüklenici firma proje müdürü Yusuf Topaloğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beygircioğlu varyantı hakkında bilgi veren proje müdürü Yusuf Topaloğlu, "Proje, bin 700 metre uzunluğunda olacak. Kargı kavşağındaki trafik kazalarını minimuma indirecek seviyede yeni bir varyant projesidir. İki tane 60 metre boyunda köprümüz mevcuttur. Menfezlerin çoğu tamamlandı. Dolgu çalışmalarının toplamı 327 bin m3’tür, şuana kadar 120 bin m3’ü tamamlandı. Kalan 200 bin m3’lük dolduyu ise 2 aylık bir sürede tamamlayıp yıl sonu itibari ile yolu trafiğe açmayı planlıyoruz. Valimizin, katkılarıyla süratli bir şekilde çalışıyoruz, engellerimiz ortadan kaldırılıyor” dedi.

Beygircioğlu varyantının ülkedeki karayollarında bulunan kör noktalardan biri olduğunu ve bugüne kadar çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına sebebiyet verdiğini ifade eden Vali Başköy; inşaatın tamamlanması ile karayolu trafiğinin daha emniyetli ve daha güvenli bir şekilde akacağını belirtti.

Beygircioğlu Varyantının, Ocak ayı içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini açıklayan Başköy, “Böylelikle, insanlarımız karayollarımız üzerinde bulunan bir kör noktadan daha kurtulacaklar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA