Katilleri Marketten Aldıkları “sarı Eldiven” Ele Verdi

Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Çeşmelisebil beldesinde ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldükten sonra cesedi çöplüğe atılan Hanifi Ölmez’in cinayet zanlılarını, marketten aldıkları sarı renkli eldiven yakalattı.

Katilleri Marketten Aldıkları “sarı Eldiven” Ele Verdi
Olayla ilgili Ölmez’in cinayet zanlısı olarak dayısının oğlu ve iş ortağı ile birlikte zanlılara yardım eden 4 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, 13 Ağustos 2013 tarihinde ortadan kaybolan Hanifi Ölmez’in (36), 42 CVL 22 plakalı cipi kanlar içerisinde Cihanbeyli ilçesinde terk edilmiş halde bulunmuştu. Hanifi Ölmez tarafından kullanıldığı teyit edilen aracın içerisinde yoğun bir şekilde kan izleri ve bir adet mermi çekirdeği de bulunmuştu. Olay yerine 150 metre mesafede sarı renkte kanlı bir eldiven bulan polis, Hanifi Ölmez’in cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Soruşturmayı jandarmadan devralan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bir yıldır ikinci el eşya satışı yaptığı öğrenilen Hanifi Ölmez’e ulaşamayınca eşi ve yakınlarıyla görüşerek bilgi toplamaya çalıştı. Aracın bulunduğu gün evine gitmediği öğrenilen Hanifi Ölmez’in öğle saatlerine kadar iş ortağı Şakir B. (57) ile birlikte olduğu belirlendi. İfadesine başvurulan Şakir B’nin polise, Hanifi Ölmez’in kendisini evine bıraktıktan sonra hayvan bakmak için Yunak ilçesine gideceğini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine polis, çalışmalarını Hanifi Ölmez’in iş yeri çevresinde ve güvenlik kameralarını incelemeye alarak yoğunlaştırdı. Ertesi gün tekrar ifadelerine başvurulan Şakir B. ve dayısının oğlu Adnan Ç’nin çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis, şahısları takibe aldı.

MARKETTEN ALINAN SARI ELDİVEN ELE VERDİ
Araştırmaların sürdüğü sırada 17 Ağustos tarihinde Sarayönü ilçesine bağlı Çeşmelisebil beldesinde bir çöplükte erkek cesedi bulundu. Güneş nedeniyle kararan ve ensesinden tek kurşunla vurulmuş olarak bulunan cesedin Hanifi Ölmez’e ait olduğu belirlendi. Polis, cinayetle ilgili şüphelileri tespit etmeye çalışırken, cesedin bulunmasından birkaç saat sonra Şakir B’nin eşi Fatma Ç. polisi arayarak, eşinin gece saatlerinde evlerine gelen cinayet büro amirliğinden 3 kişi tarafından götürüldüğünü ihbar etti. İhbarın cesedin bulunmasından hemen sonra yapılmasına dikkat çeken polis, olaydan bir gün sonra da Adnan Ç’nin ortadan kaybolması üzerine şahısları, cinayetle alakalı olabileceği düşüncesiyle yakalamak için çalışma başlattı. Hanifi Ölmez’in iş yeri çevresinde elde edilen güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, olay günü Hanifi Ölmez’in Şakir B. ve Adnan Ç. ile birlikte cipe bindiklerini tespit etti. Kamera kayıtlarında Şakir B’nin bir süre sonra da bir marketten sarı renkte bir eldiven aldığını belirleyen polis, Şakir B. ve Adnan Ç’yi cinayet zanlısı olarak yakalamak için hareket geçti.

KANLI ELBİSELERİ DEĞİŞTİRİP OTOBÜSLE KONYA'YA DÖNMÜŞLER
Polis, şüphelilerden Şakir B’nin Adana’daki arkadaşı Polat K’nin (36) yanında saklandığını saptadı. Bunun üzerine özel bir ekip Adana’ya doğru yola çıkarıldığı sırada Şakir B’nin Konya’ya geldiği ve kızı Derya Y’nin (32) yanında saklandığını tespit etti. Eve baskın düzenleyen polisi görünce bahçe duvarından atlayıp kaçmaya çalışan Şakir B, yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı. Şüphelilerden Adnan Ç. de gizlendiği evde yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili Şakir B. ve Adnan Ç’ye yardım ettikleri önü sürülen Fatma Ç, Polat K. (36) Mevlüt Y. (41) ve Derya Y. (32) de gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılardan Şakir B’nin, Hanifi Ölmez’in ortaklıktan ayrılmak istediği ve iş yerine ortaklık için verdiği 40 bin lirayı geri istediği için aralarında husumet olduğunu söylediği öne sürüldü. Adnan Ç’nin ise polise, araçtayken Hanifi Ölmez’in elindeki tabancayı doldur boşalt yaparak kendilerine şaka yaptığını, kendisinin de elinden tabancayı alarak şaka böyle yapılır diyerek, silahı ensesine götürdüğünü, silahın ateş aldığını söylediği iddia edildi. Şüphelilerin cesedi çöplüğe attıktan sonra aracı hedef şaşırtmak için Cihanbeyli ilçesine bıraktıklarını ve silahı da oraya gömdüklerini itiraf ettikleri öğrenildi. Cinayetin ardından yeni kıyafet alarak kanlı elbiselerini değiştirdiklerini de itiraf eden zanlıların, ardından otobüse binerek Konya’ya döndüklerini söyledikleri belirtildi.

DAHA ÖNCE KENDİSİNİ VURANLARI TEHDİT ETMİŞTİ
Çöplükte cesedi bulunan Hanifi Ölmez, 21 Temmuz 2011 tarihinde husumetlisi H.K. tarafından vurulmuştu. Ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede 4 ay tedavi gördükten sonra taburcu edilen Hanifi Ölmez, intikam almak için kendisini vuran H.K’nin balık ve ciğer sattığı iş yerine bir otomobille giderek tüfek ve tabanca ile ateş etmişti. Açılan ateş sonucu Hanifi Ölmez, iş yerinde alışveriş yapan 3 müşteriyi vurarak yaralamıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan Hanifi Ölmez, sağlık kontrolü için getirildiği Numune Hastanesi çıkışında kendisini vuranlar için, “Ölecek onlar ölecek. Müşteri vurduğumuzu bilmiyoruz da, kimi vuracağımızı biliyoruz. Her şeyin bir bedeli var" diyerek tehditler savurmuştu.
Kaynak: İHA