Yaz Kuran Kursu Öğrencilerine Tablet Bilgisayar

ARTVİN - Borçka ilçesinin Karşıköy köyündeki yaz Kuran kursundaki başarılı öğrencilere tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

Karşıköy Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, Borçka Vaazı Mehmet Küçük, Karşıköy Muhtarı Necmettin Özçelik, Karşıköy Merkez Cami İmam-Hatibi Memiş Türk ve köy halkı katıldı.

Kursa katılan öğrencilerin Kuran-ı Kerim ve ilahiler okumalarının ardından konuşan Mehmet Küçük, Kuran kursunda öğrencilere hafta içi Kuran-ı Kerim ve meali, itikat, uygulamalı ibadet, siyer, peygamber sevgisi ve ahlak dersleri gibi eğitimler verildiğini, bunun yanında gerçekleştirilen sosyal faaliyetlerle öğrencilerin bireysel beceri etkinlikleriyle kaynaşmalarını sağladıklarını söyledi.

Memiş Türk ise yaz Kuran kursuna katılan 38 öğrenciden 30'unun Kuran'a geçtiği ifade ederek, şunları söyledi:

"Eğitim-öğretimin yanında diğer sosyal faaliyetlerimizi de elimizden geldiğince yürütmeye çalıştık. Özellikle öğrencilerimizin arkadaşlıklarını pekiştirmek için cami lokalinde Ramazan ayından önce her gün topluca sabah kahvaltısı yaptık. Bunun dışında erkek öğrencilerimiz için halı saha turnuvası, kız öğrencilerimiz için satranç, okuma yarışması, mangal ziyafeti gibi sosyal aktiviteler düzenledik. Ayrıca kursumuza devamlılık olması için esnaf arkadaşlarımız öğrencilerimize çeşitli hediyeler fikrini ortaya attı. Öğrenciler kursa her gün katılım sağladıkları için mutlulukt duydum."

Törende, kursta başarılı olan 8 tablet bilgisayar, 2 futbol topu, 50 Karşıköy Merkez Camisine ait resim baskılı tişort, 38 mp3 çalar hediye edildi.

Kaynak: AA