Tekirdağ Sahillerinde Yosun İstilası

Tekirdağ sahillerini basan yosunlar kötü koku ve çevre kirliliğine neden oluyor.

Tekirdağ Sahillerinde Yosun İstilası
Yosunların arasında denize giren tatilciler yosunların temizlenmemesinden şikayetçi.
Son yıllarda artık normal hale gelen yosun istilası bu yıl da Tekirdağ’da rekor seviyeye çıktı. Marmara Denizi kıyısında 60 kilometrelik sahili bulunan Tekirdağ’da yosunlar sahile vurdu. Şehir merkezi Marmara Ereğlisi ve Şarköy ilçelerinde 60 kilometrelik sahil boyunca kıyıya vuran yoğunlar denize giren tatilcilere zor anlar yaşatıyor. Bazı vatandaşların yeşile bürünen sahillerde denize girmeye devam ettiği görüldü.

Bazı tatilciler ise gördüğü manzara karşısında denize girmeyip sadece güneşlenmeyi tercih etti.

Yosunların arasında denize giren bir köpek ise yosunlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bir süre yosunların arasında dolaşan köpek sahile çıktı.

Değirmenaltı plajında denize giren yazlık sahibi bir bayan, “Son yıllarda sahilleri aşırı derecede yosun basıyor. Yosunlar çok pis kokuyor. Yetkilere şikayetlerimi yaptık ama bir türlü temizlenmedi. Çok kokuyor, sinek yapıyorlar. Her taraf dört dörtlük ama bizim burası pislik içinde. Yıllardır misafirlerimizi buraya getiremiyoruz. Turist bile gelmiyor. Çocuklarımızı denize sokamıyoruz. Pis kokusu var. Denize girilmiyor” dedi.

Sahildeki yosunları temizleyen bir yazlıkçı ise “Yosunlar özellikle kuruyunca çok kötü kokuyor. Devamlı böyle hiç kimse temizlik yapmıyor. Bu pislik aynen devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA