Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da

AFYONKARAHİSAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de kimyasal silah kullanılarak binin üzerinde kişinin öldürülmesine tepki göstererek, "Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Faillerinin bulunup adalete teslim edilmesi, her insanın ortak görevidir ve amacı olmak zorundadır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruzun 91. yılı etkinlikleri için geldiği Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin komşularıyla barış içerisinde yaşamadığını söyledi.

"Kiminle dostuz biz, Suriye, Irak, İran ile mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bütün komşularımızla kavgalıyız. Hani nerede 'Yurtta barış dünyada barış' sözü. Sizden isteğim şu, ne konuşursak konuşalım, hayatınıza bakın. Günlük hayatınıza bakın. Durumunuz iyiyse, şikayetiniz yoksa, gidin oyunuzu AKP'ye verin, hiçbir itirazım olmaz. Ama durumunuz iyi değil, çocuklarınız iyi değil, komşunuzun çocuğu işsiz, beklentileriniz var, karşılanmıyorsa artık yeter deyin, söz milletindir deyin ve sandığa öyle gidin."

Kan akan tek yerin İslam dünyası olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Hiçbir yerde kan akmıyor, İslam dünyasında akıyor. Neden? Taraf tutuyoruz biz. Türkiye'de adam eğitiyoruz, gönderiyoruz, dışarıya git kardeşini öldür diye. Yazık günah değil mi?" diye konuştu.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını ve binin üstünde çocuk, genç, yaşlı Suriyeli'nin hayatını kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Faillerinin bulunup adalete teslim edilmesi, her insanın ortak görevidir ve amacı olmak zorundadır. Barışı savunduk ama şiddeti asla, barışı savundak ama kavgayı asla savunmadık. Bu toprakların bağımsızlığı için mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk, yedi düvele karşı savaştı. Ama şunu söyledi; Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir. Biz savaşı savunmuyoruz, barış içerisinde yaşamak istiyoruz, huzur içerisinde yaşamak istiyoruz."

-"Ağlamak Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarına yakışmaz"

Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarına televizyon ekanlarına çıkıp ağlamanın yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Televizyon ekranlarına çıkıp ağlamam, ağlayan adam çaresiz adamdır. Çare üretmeyen adamdır, biçaredir, zavallıdır o. Ancak zavallılığını gözyaşlarıyla dindirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir devlettir. Bu ülkeyi kuranlar, yiğit insanlar, ağlamak bize yakışmaz, biz çözüm üretiriz. Halkı kucaklarız biz. Öyle gideceksin televizyon ekranlarına çıkacaksın çocuk gibi ağlayacaksın, çaresizsin, zavallısın sen o zaman. Gururlu adam, ülkesinin sorunlarını çözen adam, bizim saygı duyduğumuz adamdır. Kim olursa olsun ama çözümsüzlük noktasına gelip dünyada yalnızlaşan bir konuma düşüp herkesten fırça yiyip sonra televizyonların ekranlarına çıkıp ağlamak Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarına yakışmaz. Doğru değil, bunu ben içime sindiremiyorum. Efelenmek de bize yakışmaz, biz aklı egemen kılarız. Akıllı adam ol deriz devleti yöneten kişilere."

Kılıçdaroğlu, ilçedeki birçay ocağında çay içererek bir süre vatandaşlarla da sohbet etti. Kılıçdaroğlu, kendisine verilen hediyeleri de kabul ederek, gazilerin verdiği kalpağı başına taktı.

Kılıçdaroğlu, buradan İhsaniye'nin Yaylabağı beldesine hareket etti.

Kaynak: AA