Şarköy'e Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Yapılması

TEKİRDAĞ - Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy'ün Kızılcaterzi Köyü'ne yapılması düşünülen, Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin bölgeye büyük zararlar getireceğini ve bölge turizminin sonunu getireceğini savundu.

Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, santralin ilçeye büyük zarar getireceğini ve halkın ilçeyi terketmesine neden olacağını iddia etti.

Bölgede sanayi tesisi bulunmadığını, tamamen tarım, hayvancılık ve turizmle gelir kaynaklarının oluşturulduğunu anlatan Altınok, şöyle konşutu:

"İlçemizde doğal gaz çevrim santralinin doğaya salacağı gazlar geniş alanlarda etkili olacak ve tarımı bitirecektir. Ülkemizin en kaliteli üzümü, zeytini, burada yetişmektedir. Bu ürünler çok kısa sürede yok olacağı, yetişmeyeceği için bunların yan sanayi olan şarap fabrikaları, zeytinyağı fabrikaları da bir bir kapanacaktır. Havası kirli, denizi kirli olan bir yere de yerli ve yabancı turist gelmez. Turizm de bitecektir."

Altınok, bölgenin en bol oksijen üreten yerlerden biri olduğunu belirterek, söz konusu projenin, arkeolojik ve sit alanı olan bu bölgede hayata geçirilmesinin hiç bir mantığı olmadığını kaydetti.

Şarköy'e yapılması düşünülen doğal gaz çevrim santrali için 20 Ağustos'ta bölgeye ikinci keşif için gelen bilirkişi heyeti incelemelerde bulunmuş, heyetin hazırlayarak mahkemeye sunacağı rapor sonunda verilecek nihai karar beklenmeye başlanmıştı.

Kaynak: AA