"Kırklareli'de Çocuk Yapana 1 Yıl Su Bedava"

KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı Köyü Muhtarlığı, köy nüfusunu artırmak için çocuk yapan ailelerden 1 yıl boyunca su parası almıyor.

Tozaklı Köyü Muhtar Azası Bahattin Aktop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 804 olan köy nüfusunun göç nedeniyle her geçen gün azaldığını söyledi.

Nüfusu arttırmak için çocuk yapan ailelerden 1 yıl boyunca su parası almadıklarını belirten Aktop, "4,5 yılda köyde 36 kişi öldü. 4,5 yıl içerisinde 5 çocuk dünyaya geldi. Bizde muhtarlık olarak nüfusun azalmasını önlemek için proje üretelim dedik. Bunun için de çocuk yapacak ailelerden bir yıl boyunca su parası almıyoruz. Burada amacımız gittikçe azalan köy nüfusumuzu arttırmaktır" diye konuştu.

Köy sakinlerinin projeyi olumlu bulduğunu anlatan Aktop, özellikle yaşlıların, gençleri bu kampanya için teşvik ettiğini kaydetti.

Evli ve bir çocuk babası Ferdi Uysal da köy muhtarı Ali İnan'ın köyün nüfusunu arttırmak için çocuk yapan ailelerden 1 yıl boyunca su parası alınmamasına destek verdiğini söyledi.

Çocuk teşvikini artırmak için muhtardan daha farklı projeler beklediğini belirten Uysal, Türkiye'nin genç nüfusa ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bekar olan Şafak Berdan Engin ve Niyazi Kenar da projeye destek verdiklerini belirtti.

Kaynak: AA