Kafkas Festivali'ne Muhteşem Gala

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali kapanış galası ile sona erdi.

Kafkas Festivali'ne Muhteşem Gala
Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından organize edilen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali 20 Ağustos 2013 tarihinde start aldı. O günden beri Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunda sahne alan ekipleri Yalova halkı da hiç yalnız bırakmadı. Her gösteriyi binlerce Yalovalının izlediği festival düzenlenen kapanış gala gecesi ile son buldu. Galada ekipler ilk olarak toplu olarak sahneye gelerek yaptıkları açılış dansı ile Yalovalıları son kez selamladı. Ardından folklor gösterileri sunan ekipler büyük takdir topladı.

İnguşetya, Kuzey Osetya, Gürcistan, Adigey, Dağıstan ve Yalova Kafdans ekiplerinin yer aldığı festivalde ferdi olarak sahne alan konuk sanatçılar da şarkı ve çaldıkları müziklerle göz doldurdu. Adigey'den Tambuy Cemuk akordiyonu ile Kafkas melodilerini Yalova'ya taşıdı. Dağıstanlı sanatçı Azida Miş ise seslendirdiği şarkılarla gönüllere taht kurdu

Gece protokol mensuplarından da yoğun ilgi gördü. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile çok sayıda davetli de festivalin kapanış gecesinde hazır bulundu.
Kaynak: İHA