Erdem, “Şehrin En Önemli Kent Meydanı Peşkeş Çekiliyor”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın kent meydanı düzenlemesi çerçevesinde mağdur olan Güzelhisar Mahallesi esnafları ve vatandaşlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Erdem, “Şehrin En Önemli Kent Meydanı Peşkeş Çekiliyor”
Mahalle sakinlerinin daveti üzerine tek tek esnaf ve vatandaşı ziyaret eden Erdem, kent meydanındaki çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinleri ve esnaf kent meydanı ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirirken 100’e yakın vatandaştan imza topladıklarını ve durumu yargıya taşıyacaklarını ifade ettiler. Çok sayıdaki esnafın dükkanını kapatıp başka yerlere gitmek zorunda kaldığını belirten mahalle sakinleri Aydın belediyesinden şikayetçi olduklarını belirttiler.

“KENT MEYDANI RANT MEYDANI HALİNE GETİRİLDİ”
Aydın kent meydanının 30 yıllığına bir firmaya verildiğini dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Kent meydanında yapılmaya başlanan yerler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Aydın Belediyesi önceden sadece resimlerle kent meydanındaki projeyi vatandaşa reklam amacıyla gösteriyordu. Tabi ki işin resmiyle cismi aynı olmuyor. Resimlerde çok hoş kareler var. Projeleri resmi çekilip fotoğraflanıyor ama gerçekle yüz yüze geldiğimiz zaman maalesef vatandaş hüsrana uğruyor ve tepki göstermeye başlıyor. Biz bunu ilk baştan beri ifade ediyoruz. Şehrin en önemli kent meydanı peşkeş çekiliyor. Kent meydanı rant meydanı haline getirildi.

Meydana üç tane kafeterya yapılacağı söyleniyor. Şehrin meydanında devasa bir bina ortaya çıkmaya başladı ve bunun yapılacak olan kafeteryalardan bir tanesi olduğunu öğrendik. Aydınlıların rahatça gezebileceği, ağaçların altında ve banklarda oturabileceği, çoluğu ve çocuğuyla oturabileceği bir meydan yerine Amerikan fastfood zincirlerinin kiralanacağı kafeteryalardan oluşan bir kent meydanı yapılıyor. Bu kent meydanı Aydın’a yakışmadı, yakışmayacak” dedi.

“KENDİLERİNİ ÇEVRECİ OLARAK İFADE EDENLER NEREDE?”
Gün geçtikçe kent meydanına Aydınlıların tepki göstermeye başladığını işaret eden Erdem, bu meseleyi uzunca zamandan beri gündeme taşıdığını ve vatandaşın rahatsız olduğunu söyledi.

Aydınlıların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, Aydınlılara şu şekilde seslendi: “Aydın’daki sivil toplum kuruluşları nerede? Bu kent meydanına rahmetli Nevzat Biçer ‘in diktiği ağaçlara ne oldu? Bu meydanda en az 150-200’e yakın ağaç kesildi ve katledildi. Gezi Parkındaki ağaçları bahane ederek çevrecilik adı altında marjinal gruplarla gece yarısı yürüyenlerin başında gelen Sayın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu sorulara cevap verecek mi? Kendilerini çevreci olarak ifade edenler nerede? Yeşili sevenler doğayı sevenler nerede? Bu meydanda bir rant oluşturuluyor. Amerikan fasfood zinciri bu meydana geliyor. Ranta karşı olanlar bunu söyleyenler nerede?
“KENT MEYDANINDAKİ PROJE BİR BETON YIĞINIDIR”
Özlem Çerçioğlu’nun gezi parkı olaylarında en önde yürüyüşe katılanlar arasında olduğunu dikkat çeken Erdem, “Çevreci olarak en önde yürüyüşe katılanları Aydın kent meydanındaki ağaçları katlediyor. Kemer mahallesindeki adliye yeri diye önerdiği alanda 170’e yakın ağacı katlediyor. Egemenlik parkındaki ağaçları katlediyor. Hem gezi parkı eylemlerine katılacaksın, hem de ağaçları katledeceksin. Böyle tutarsızlık olmaz, böyle iki yüzlülük olmaz. Aydınlılar kent meydanının satılmasından ve kent meydanındaki projeden rahatsız. Aydınlılar konuşuyorlar fakat sesleri kısık çıkıyor. Bundan sonraki süreçte Aydınlıların seslerini yükseltmeye ve yanlış gidişe dur demeye davet ediyorum. Kent meydanında büyük bir yanlışlık var. Kent meydanındaki proje bir beton yığınıdır. Kent meydanı Aydınlıların elinden alınmıştır. İsabetli bir proje değildir. Aydınlılar lütfen Aydın’a sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA