“Dışarıdaki Hayat” İçin Gala Yemeği Düzenlendi

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi, Zafer Kalkınma Ajansından (ZEKA) mali destek alan "Dışarıdaki Hayat" projesi kapsamında Gala Yemeği etkinliği düzenledi.

“Dışarıdaki Hayat” İçin Gala Yemeği Düzenlendi
Sakatalar Derneği Kütahya Şubesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansının 2012 Yılı Mali Destek Programı olan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Dışarıdaki Hayat” projesinin tanıtımı için Gala Yemeği düzenlendi.

Yoncalı Nehir Termal Otelde düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Hatice Yakar, katılımcılara teşekkür etti. Proje hakkında da açıklamalarda bulunan Yakar, “Projeyle, çevremizde, mahallemizde, apartmanımızda ve belki de kendi evlerimizde yaşayan ancak farklı nedenlerle sosyal hayata katılım sağlayamayan 100 engelli vatandaşı tespit ederek kendilerine yönelik eğitim ve rehabilitasyon faaliyetleri gerçekleştirilmesini kapsamakta” dedi.

Yakar, proje kapsamında düzenlenecek gala yemeklerinin Emet ve Yoncalı'da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Düzenlenen yemeğe Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile dernek mensupları, Ajans personeli, Daire Amirleri ve çok sayıda davetli katıldılar. Projenin Gala yemeğine katılan katılımcılar ise proje faaliyetlerinden ve böyle bir organizasyondan çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Sosyal hayata farklı nedenlerden dolayı katılamayan engellilerin sosyal hayata kazandırılmasını amaçlayan “Dışarıdaki Hayat” projesi Zafer Kalkınma Ajansının 2012 Yılı Mali Destek Programı olan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak yaklaşık 150 bin TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanmıştı.
Kaynak: İHA