Pat Patlara Yasal Düzenleme Gerekiyor

ORDU - Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, "Trafikteki sınıflarda bir kaydı olmayan ve tarım aracından devşirme olan pat patlara binerek trafiğe çıkan halkımız hem bizi hemde kendilerini zora sokuyor" dedi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pat pat diye anılan tarım araçları için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Söz konusu araçlarda tarım ürünleri taşınması gerekirken, insanların taşındığına işaret eden Özkan, şöyle konuştu:

"Trafikteki sınıflarda bir kaydı olmayan ve tarım aracından devşirme olan pat patlara binerek trafiğe çıkan halkımız hem bizi hem de kendilerini zora sokuyor. Bu araçlarda tarım ürünü taşınması gerekirken insanların taşınması çok tehlikli bir durum oluşturuyor. Sonuçta Türkiye'nin çeşitli yerlerinde farklı isimlerle bu araçlar kullanılıyor. Buradan da anlıyoruz ki bölgesel bir sorun değil genel bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sıkıntı ile ilgili biz gerekli yerlere bu sorunları taşıdık. Yapılacakların genel olması lazım ki pat pat sorunu ortadan kalksın. Bu süreç zarfında biz vatandaşlara trafiğe çıkmaları konusunda kullanabilecekleri alternatif yolları gösteriyoruz. Pat patlar hangi amaç için ise o amaç için kullanılmalıdır."

Özkan, pat patlar konusunda yasal düzenlemeye gerek duyulduğunu da belirterek, "Bununla ilgili en kökten çözümü yasa koyucunun yapması gerekır. Yani bunun adını koyması lazım, tarım aracı ise tarım aracı, değilse araç statüsüne alınıp güvenliği artırılmalı. Sinyalizasyondaki eksiklikler nedeni ile trafik kazalarına sebeb oluyor. Bunların hepsini topladığımızda bir düzenlemenin bir yasanın şart olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA