Belediye Başkanı Çerçioğlu’ndan Açıklama

Son günlerde muhalefetin ağır eleştirilerine maruz kalan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin “Sorduğumuz sorulara Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun cevaplamaya yüreği yetmiyor mu?” sorusundan sonra yazılı açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Çerçioğlu’ndan Açıklama
Köse'nin muhatabı olmadığını belirten Çerçioğlu, yazılı açıklama ile iddiaları cevap vermeye çalıştı

Açıklamasında, Aydın Belediyesi’ne 4 ayda yaklaşık bir milyon TL zarar uğratan adliye yeri, çöp vurgunu ve CHP’nin arka bahçesi olduğu iddia edilen AYBA ile ilgili iddialara cevap veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, MHP İl Başkanı Fevzi Köse ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in hizmetleri engellemeye çalıştığını iddia etti.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesi ve aynı kanunun 38. Maddesinin N bendine göre AYBA çalışmalarına devam ettiği belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bütçede yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak” belediye başkanının, başkanlık görevi olarak belirtilmiştir. Sayın Erdem niye bu kadar rahatsız oluyor” ifadelerine yer verdi.

Adliyeye tahsis ettikleri ve 4 ayda Aydın Belediyesi’nin 944 bin TL zarara uğramasına neden olan araziyi zamanında AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile beraber gezdiklerini de belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Acaba o zaman, sürekli bahsettiği zeytin ağaçlarını görmüş mü?. Biz kamulaştırma işlemini gerçekleştirdiğimizde bahsedilen zeytin ağaçları burada yoktu” diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Erdem’in Atatürk Kent Meydanı ve 600 araçlık Otopark inşaatını da engellemeye çalıştığını iddia eden Çerçioğlu, “Devletin bürokratlarını neden gönderdi. Amacı inşaatın durdurulması mıydı. Niçin kent meydanı inşaatı içerisinde tarihi eser ve kemik arattı. Amaç yapılan yatırımları durdurmak mıydı” şeklinde konuştu.

“İSTEYENE İSTEDİĞİ BELGEYİ VERİRİZ”
Ciddi tartışmalara neden olan Aydın Belediyesi’ndeki bazı ödenek ve harcama kalemleri ile AYBA’nın bütçesi ile ilgili kimsenin endişe duymamasını isteyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Kim hangi belgeyi istiyorsa Aydın Belediyesinden temin edebilir. Aydın Belediye başkanı ve çalışanlarının boğazından haram lokma geçmediğini ve geçmeyeceğini 4 yıl içinde Aydın halkı gördü. Eğer harama el uzatan olursa ilk önce gereğini ben yaparım” ifadelerine yer verdi.

Çerçioğlu ayrıca, Mehmet Erdem’i bazı açıklama ve eleştirilerine “Erdem’in bilgi birikimi hakkında ciddi kuşkularım var. Mehmet Erdem boş bir vaktinde Kamu İhale Kanunu’nun 5. Maddesini iyice okusun” dedi.

“FEVZİ KÖSE’NİN CEVABONI İBRAHİM GÜRDAL VERDİ”
MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin çöp hizmeti ile ilgili iddialarının yersiz ve boş çıktığını iddia eden Başkan Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi’nin memuru Fevzi Köse’ye tokat gibi cevap verdi ve sorular yöneltti. Şimdi istiyorsa Sayın Köse bu soruların cevabını versin. Ayrıca siyaseten Köse benim muhatabım değil. O istedi diye açıklama yapmam” cevabını verdi.
Kaynak: İHA