Aydın'da Mısır ve Suriye’de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Aydın’da Mısır'da darbe yönetiminin katliamları ve Suriye’de sivil halkı hedef alan kimyasal silah saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aydın'da Mısır ve Suriye’de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanlığı öncülüğünde kılınan gıyabi cenaze namazına sendika üyelerinin yanı sıra vatandaşlar ve Cuma namazını Bey Camii’de kılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de katıldı.

Namaz öncesi kısa bir açıklama yapan Bey Camii İmamı Adem Keskin, yaşanan katliamın Müslümanları çok üzdüğünü belirtti.

Cami avlusunda kılına gıyabi cenaze namazının ardından Diyanet-Sen Aydın Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çalışkan tarafından Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Katliamları kınayan pankart önünde basın açıklamasını okuyan Çalışkan, açıklamasına ‘Firavunlar Yarışıyor’ diye başladı.

1982’de Hama’da kimyasal gaz kullanarak onbinlerce insanı katleden Hafız Esad’ın mirasını eli kanlı Beşşar Esad’ın devraldığını belirten Abdurrahman Çalışkan, “Beşşar Esad kimyasal silah kullanarak 1500’den fazla insanı çocuk, yaşlı, kadın demeden katletmiştir. Saldırılarda 3 bin 500 kişi ise yaralanmıştır. Yoğun roket ve topçu bombardımanının yaşandığı bölgede çok sayıda sağlık personeli ve gönüllünün de katledildiği ifade ediliyor. Sarin gazının kullanıldığı bilgisinin kamuoyuna yansıdığı katliamda, kimyasal maddeye maruz kalan insanların çok kısa sürede öldüğü belirtiliyor. Eli kanlı Başşer Esed’in mazlum Suriye halkına ve masum çocuklara karşı ölüm kusmasını lanetliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA