İğneada, Tatilini Çadır Kamplarında Geçirmek İsteyenlerin İlgi Odağı

KIRKLARELİ - ÖZGÜN TİRAN - Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi, bu yıl da çadırda tatil yapmak isteyenlerin tercihi oldu.

Karadeniz'de 20 kilometre kıyısı bulunan belde, Longoz Ormanları kıyısına kurulan çadır kamplarıyla, dar gelirli vatandaşların adresi haline geldi.

Maddi durumları el vermediği için lüks otellere gitme şansı bulamayan vatandaşlar tatillerini, Longoz Ormanlarının Erikli Gölü çevresinde, ağaçların gölgesinde kurdukları çadırlarda geçiriyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilciler, kamp alanında yeni dostluklar kuruyor, yaşadıkları yörelere özgü yemek çeşitlerini çadır komşularıyla paylaşıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla Longoz Ormanları kıyında serin ve bol oksijen eşliğinde yürüyüş yapan kamp sakinleri, daha sonra köylerde yetiştirilen organik ürünlerden oluşan kahvaltılarını yapıyor.

Güne denize girerek devam eden kamp sakinleri akşam yemeğini de odun ateşinde pişiriyor. Yemek sonrası yakılan ateş etrafında toplanan tatilciler, sohbet ederek, çeşitli oyunlar oynuyor.

-Ekonomik tatil keyfi

Kurduğu çadırda tatil yapan Halit Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otellerin pahalı olduğundan tercihlerinin çadır olduğunu söyledi.

Otellerin bir günlük fiyatının kişi başına en az 100 lira olduğunu ve bu kadar bütçesinin olmadığını, 2 yıldır ailesiyle çadırda tatil yaptığını belirten Erkoç, hem ucuz, hem de dört duvar arasından uzak temiz bir havada tatil yapmanın keyfini yaşadıklarını vurguladı.

Hilmiye Erginer de çadırda tatil yapmanın ayrı bir zevk olduğuna işaret etti.

Çadırda çok rahat bir şekilde tatillerini sürdürdüklerini anlatan Erginer, "Bol oksijen almak için çadırdayız. Kanser hastalığımı burada yendim. Her yıl 3 ay burada tatil yapıyoruz. Çok güzel yaşantımız var. Tatil bütçesi az olan herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

Hasan Şahin ise 19 yıldır her yaz çadırda tatil yaptığını söyledi.

Çadır turizmine önem verilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Oteller dört duvardan oluşuyor. Komşuluk ilişkisi yok. Burada komşularımızla beraber sohbet ediyor, piknik yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA