Belediyenin Düzenlemesi Esnafı Sıkıntıya Soktu

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, işyerlerinde ziyaret ettiği esnafların sıkıntılarını dinledi.

Belediyenin Düzenlemesi Esnafı Sıkıntıya Soktu
Esnaflar, Erdem’e en çok Aydın Belediyesi’nin Egemenlik Bulvarı’nda yaptığı düzenlemenin ardından yaşadıkları trafik sorunundan dert yandı.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın il merkezinde işyerlerinde ziyaret ettiği esnafların sorunlarını dinledi. AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve ilçe yöneticilerinin eşlik ettiği Erdem, Yağcılariçi Çarşısı ve Egemenlik Bulvarı güzergahındaki esnafları tek tek ziyaret etti.

Esnafın sıkıntılarını yerinde dinleyen Erdem, yolda karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti.

AK Parti’li Erdem’e Aydın Belediyesi’nin Egemenlik Bulvarı’nda yaptığı düzenlemenin ardından yaşadıkları sıkıntıyı anlatan bulvar esnafından Bülent Acar, “Egemenlik Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı’ndan sonra Aydın’ın en önemli ticaret merkezi. Hatta buradaki trafik yoğunluğu daha fazla. Benim işyerim daha önce Yağcılariçi’ndeydi. Buraya daha rahat edebilmek için geldim. Ancak, sıkıntılarım daha da arttı. Aydın Belediyesi burada 24 Eylül 2012 tarihinde düzenleme başlattı. 10 ay süren düzenleme süresince bulvar esnafı olarak büyük sıkıntılar çektik. Bu sıkıntılarımızı 4 kez yazılı olarak belediyeye ilettik. Hiç birine cevap alamadık. Düzenleme tamamlanıp rahata kavuşacağız derken, sıkıntımız daha da arttı. Uyarılarımıza rağmen yolun çok daraltılması ve ayrıca park yasağı getirilmesi nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Ne mal indirebiliyoruz ne de satış yapabiliyoruz. Aracını park edemeyen müşteri, buraya gelmiyor. Park edene hemen polis ceza yazıyor. Müşterinin trafik cezasını biz ödemek zorunda kalıyoruz. Mal indirmekte yaşadığımız sıkıntı nedeniyle giderlerimiz daha da artınca para kazanamaz hale geldik. Geçtiğimiz hafta Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol’u ziyaret ettik. Kroki ile çözüm önerilerimizi sunduk. Bu aşamadan sonra yol genişletilemeyeceğine göre buranın tek şerit olmasını ve park yasağının kaldırılmasını istedik. Kendisi bize, ‘Bu işin çözümü bende. İstersem bugün yarın çözerim ama siz bir hafta bekleyin’ dedi.

Cuma günü verdiği süre doluyor. Bekleyip göreceğiz” dedi.

Uyarılarına rağmen yolun gereğinden fazla daraltıldığını savunan Turgut Özdemir de, “Mal indirirken ve park ederken büyük sıkıntı yaşıyoruz. Müşteri artık buraya gelmiyor. 1 yıldır burada bu sorunla mücadele ediyoruz. Hem zaman hem de maddi kayba uğruyoruz. Bu düzenleme yapılmadan önce hiçbir sorunumuz yoktu. Güzel yapılan işlere elbette ki itirazımız olmaz ancak burada yapılmak istenen çözüm yerine bize sıkıntı getirdi. Burada duran araçları gren polis ceza kesiyor. Esnaflar olarak burada sürekli polisle karşı karşıya geliyoruz. Durumdan bizde, polis de rahatsız. Kısa sürede bu soruna bir çözüm bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYEDEN OLUMSUZ CEVAP GELİRSE VALİLİĞE GİDERİZ”
Egemenlik Bulvarı esnafının yaşadığı Aydın Belediyesi’yle yaşadığı sorunları dinleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, “Görüldüğü kadarıyla uygulamada fiili bir sıkıntı var. Belediye Başkan Yardımcısı, ‘Sorunun çözümü bende’ diyorsa; esnafımızı daha fazla mağdur etmeden bu sorunu çözsün. Eğer bu sorunu çözmeyeceklerse, esnafımız düzenlemenin tamamlanmasının ardından yaşadıkları sıkıntıları yazılı olarak Aydın Belediyesi’ne yeniden iletir. Yasalar gereği 15 gün içinde yazılı bir cevap vermek zorundalar. Sonuç olumlu olursa, zaten bir şey yapmamıza gerek kalmaz. Ancak, sonuç esnafımızı tatmin edecek çözümler içermezse konuyu Aydın Valiliğimize iletiriz. Esnafımızın yaşadığı bu sıkıntı Trafik Komisyonunda yeniden görüşülür ve mutlaka bir çözüm yolu bulunur. Biz her zaman olduğu gibi bu konuda da esnafımızın yaşadığı sorununun çözümü noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA