Avukat Ceren Kalı: 'delillerin Hepsi Hukuka Aykırı'

Reyhanlı patlamasıyla ilgili askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı’nın ailesi iddiaları yalanladı.

Utku Kalı'nın avukatı ve ablası Ceren Kalı, "Delil toplama usul ve yöntemlerine uyulmadığı için dolayısıyla dosya kapsamında toplanan delillerin hepsi hukuka aykırıdır” dedi.

Reyhanlı patlamasıyla ilgili belgeleri sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Utku Kalı’nın ailesi Taksim Cezayir toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya Kalı’nın avukatlığını yapan ablası Ceren Kalı, babası Mahmut Kalı, Gönül Çelen katıldı.

Toplantıda konuşan abla Ceren Kalı, “Utku istihbaratla ilgili bilgileri sızdırmakla itham ediliyor. Bununla ilgili de 25 yılla yargılanıyor. Utku Sivas Askeri Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunuyor. Hakkındaki iddianame askeri mahkeme tarafından kabul edildi. Fakat askeri mahkeme görevsizlik kararı vererek Samsun’daki özel mahkemelerin yetkili olduğunu söyledi.

Şu an bu çerçevede dosyanın görevli mahkemeye gönderilmesini bekliyoruz. Dosya kapsamında bütün deliller hukuka aykırı olarak elde edilmiştir" dedi.

Delil toplama usul ve yöntemlerine uyulmadığı için dosya kapsamındaki delillerin hepsinin hukuka aykırı olduğunu savunan Kalı, "Zaten kendisine hiçbir şekilde kabul etmiyor. İşkence altında da bunu kabul etmedi. İlk duruşmasında da kabul etmedi. Hala kabul etmiyor. Yaptığını da söylemiyor” ifadelerini kullandı.

Redhack’e sızdırdığı iddialarına ise abla Kalı, “Dosya kapsamında biz hiç böyle bir şey konuşmuyoruz. Redhack’e bir sızdırma olayı değil sadece askeri bölgenin dışına çıkması olayını tartışıyoruz. Dosya kapsamında Redhack’ı konuşmuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA