Yalova'da Kafkas Rüzgarı

Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Yalova'da Kafkas Rüzgarı
Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali Kafkas rüzgarını Yalova'ya taşıdı. 20-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde İnguşetya, Kuzey Osetya, Gürcistan, Adigey, Dağıstan ve Yalova Kafdans ekibi sahne alacak. Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış gecesine gelen binlerce vatandaş, sahneye çıkan ekipleri ayakta alkışladı. Açılış konuşmasını yapan Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, "10 yıldır Yalova'da yaşayan Kafkasya kökenli Yalovalılarla o yöreden gelen ekipleri buluşturuyoruz. Sadece bir derneğin gerçekleştirmesinin mümkün olmayacağı bir şey. Festivalin düzenlenmesine Yalova Valiliğimiz ve Belediyemizin katkıları çok büyük. Kendilerine tüm Yalovalılar adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aydemir'in ardından söz alan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ise, "Bende Kafkas kökenliyim. O nedenle kendi örf ve adetlerimin sergileneceği bu gecede çok mutluyum. Dedelerimin atalarımın memleketlerinden Yalova'ya gelen tüm ekipleri selamlıyorum" diye konuştu.

Kuzey Kafkas Derneği tarafından düzenlenen festivalin önemine değinen Yalova Valisi Esengül Civelek, "Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerek görselliği gerekse oluşturduğu heyecan ve coşku ile çok önemli bir yere sahiptir. Uluslararası kültürel ilişkilerin geliştirilmesine, barışın, dostluğun pekiştirilmesine imkan sağlayan bu festivali düzenleyenleri de kutluyorum" diye konuştu.

Ardından katkılarından dolayı Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer'e festivale sağladıkları katkılardan dolayı birer teşekkür plaketi veridi.
Kaynak: İHA