Vize Festivale Doyacak

Uluslar Arası Trakya Gastronomi Festivali 27-28-29 Ağustos 2013 tarihlerinde Kırklareli’nin Vize ilçesinde başlıyor.

Vize Festivale Doyacak
Trakya bölgesinin yiyecek, içecek sektörü ve yöresel yiyecekleri Trakya Gastronomi Festivali’nde bir araya geliyor. Avrupa Sınır Ötesi İşbirliği Projesi kapsamında (Bulgaria-Turkey IPA Cross-border Programme CCI Number 2007CB16IPO008) hazırlanan Trakya Bölgesinde Ortak Kültürel Yemek Mirası adlı projede, ortaklardan Vize Belediye’sinin aktivitesi olarak yürütülecek olan Trakya Gastronomi Festivali” 27-28-29 Ağustos 2013 tarihlerinde lezzet tutkunlarını bekliyor.

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı, Bulgaristan Tsarevo Belediyesi ve Vize Belediyesi tarafından yürütülmekte olan projede, koordinatörlüklerini, DAYKO adına Ceyda Peközer ve Vize Belediye’si adına Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO’dan Öğr. Gör. Ali Çakır yapıyor

Festivalde Türkiye Trakya’sı ve Bulgaristan Trakya’sından önemli yiyecek-içecek sektörü temsilcileri, yerli ve yabancı şefler, yöresel tatların önemli temsilcileri, uzmanlar ve gurmeler bir araya gelecek.

Trakya’nın en kapsamlı Yemek Festivali olan “Trakya Gastronomi Festivali” bölgenin en iyi yöresel lezzetlerini, yiyecek ve içecek çeşitliliğini gelen ziyaretçilerine sunuyor. Festival boyunca oluşturulacak tadım stantlarda Trakya Mutfağının en güzel örnekleri ikram edilecek. Bu sayede ziyaretçiler bugüne kadar beklide deneyim yaşamadıkları zengin Trakya Mutfağını öğrenmiş olacaklar. Girişin ücretsiz olduğu festivalde gün boyu çeşitli mutfak aktiviteleri yer alacak.
Kaynak: İHA