Taşköprü'de Geleneksel At Yarışları Nefes Kesti

Taşköprü ilçesinde 27.’si düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Geleneksel Rahvan ve İngiliz At Yarışları yapıldı.

Taşköprü'de Geleneksel At Yarışları Nefes Kesti
Yarışlar sırasında gerçekleşen 2013 yılı yarış ağalığını ise Taşköprü'nün sevilen esnaflarından iş adamı Adem Acar aldı. 10 kategoride yapılan at yarışlarını Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç ve çok sayıda vatandaş izledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, festivalin oldukça coşkulu geçtiğini ve ata sporu olan at yarışlarının daha da iyi konuma gelmesi için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İlk olarak yerli ve yabancı folklor ekibi gösterilerinin yapıldığı programda daha sonra Geleneksel rahvan at yarışları ve İngiliz at yarışları gerçekleşti. Dereceye girenlere kupa ve ödülleri verildi.

Yarışların sonunda 2013 Yılı Sarımsak Festivali'nin Yarış Ağası seçimi gerçekleşti. Oldukça çekişmeli geçen ağalık yarışında ise 26 bin TL ile Taşköprülü iş adamlarından Adem Acar 2013 yılı yarış ağası oldu.

Yarış ağası Adem Acar'a Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından plaket takdim edildi.

Yarış ağası Adem Acar ise ağalığın simgesel bir şey olduğunu fakat ilçede gerçekleşen Sarımsak Festivali gibi büyük bir organizasyona destek vermek ve Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın herzaman yanlarında olmasının bir karşılığı olarak ağalığa aday olduğunu ve 2013 yılı yarış ağası olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ağcıkişi Mahallesi Kaba Yazı mevkisinde düzenlen Rahvan ve İngiliz at yarışlarında çok sayıda at yarıştı. Yarışlarda Rahvan grubunda Ahmet Aktepenin atı birinci olurken, İngiliz A grubunda ise Ümit Sıy'ın Ketreks isimli atı birinci oldu. İngiliz A grubunda Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın atı Perhan ise ikinci oldu. Arslan, ödül törenin ardından atına binerek objektiflere poz verdi.

Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA