Şarköy 1. Uluslararası Resim Sempozyumu Başladı

TEKİRDAĞ - Şarköy Belediyesi'nin düzenlediği 1. Uluslararası Resim Sempozyumu başladı.

Sempozyuma katılan 15'i yabancı 22 ressam, Şarköy sahilinde belediyeye ait parkta kurdukları tuvallere resim çalışmalarını yapıyor.

Ressamların, yaptığı çalışmaların Şarköy Belediyesi Kültür Merkezinde sergilenmek üzere belediye arşivine hediye edileceği belirtildi.

Sempozyum Koordinatörü Vahit Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 değişik ülkeden ressam ve akademisyenin ilçeye geldiğini söyledi.

Akan, Eylül ayında Arnavutluk'ta ve KKTC'de bu etkinliğin bir benzerini gerçekleştireceklerini anlatarak, "İlçe halkından büyük ilgi gördük. Sanatçı arkadaşlarımızın ortak düşüncesi ile yaptığımız resimleri, Şarköy Belediyesine hediye edeceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Altıok da Şarköy'ün üzüm, zeytin ve zeytinyağının yanı sıra artık resim sempozyumuyla da anılacağını belirterek, "Gelecek yıl bu sempozyumun yanı sıra Uluslararası Heykel Sempozyumunu da gerçekleştireceğiz. Mavi bayraklı sahillere sahip Şarköy, bundan sonra sanat ve kültürel faaliyetleriyle de anılacak. Şarköy anlatılmaz, gelip yaşanması gerekir" ifadelerini kullandı.

Ressamların, sempozyum kapsamında yapacağı resimler, 22 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenecek.

Kaynak: AA