AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu'nun Açıklaması

KASTAMONU - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Zengin, güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız ki özgür, güçlü ve demokrat bir Türkiye'yi inşa ve imar etmeliyiz" dedi.

Soylu, Taşköprü ilçesinde düzenlenen 27. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne katıldı.

Tarihi taş köprü üzerindeki açılış kurdelesini protokol üyeleriyle kesen Soylu, festival stantlarını gezdi. Soylu, daha sonra festival kapsamında düzenlenen tarım fuarının açılışını yaparak, fuardaki tarım makinelerini inceledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreninde konuşan Soylu, bin yıldır bu topraklarda olan Türk milletinin burada sadece fetihler, cengaverlikler ve cesaret ortaya koymadığını söyledi.

Anadolu'da, dünyanın unutmaya yüz tuttuğu bütün değerlerin bin yıldır inşa edildiğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Bütün dünyanın suskunluk içerisinde olduğu bugün de, Ortadoğu'yu yeniden kaos dönemine, yeniden bir kargaşaya, yeniden bir katle, yeniden öldürmeye, o çocukların ve insanların geleceğe olan hayallerini söndürmeye yönelik bir anlayışla, bugün niçin bin yıldır bu topraklarda güçlü olmak zorunda olduğumuzu bir kere daha iman ederek anlıyoruz. Bu ülkede ve bu topraklarda her türlü değerimize sahip çıkmak durumundayız. Bu toprakların şifresi birlik ve beraberliktir. Bu insanların özü, huzur ve istikrardır. Zengin, güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız ki özgür güçlü ve demokrat bir Türkiye'yi inşa ve imar etmeliyiz."

Soylu, 1923 yılında 45 dolar olan kişi başına düşen milli gelirin, bugün 10 bin 500 dolar seviyesine ulaştığını vurgulayarak, toplam dış ticaret hacminin de 150 milyon dolardan 400 milyar dolara çıktığını kaydetti.

-"Derdimiz artık Türkiye'deki siyasi rekabet olmamalıdır"

Türkiye'nin üzerine oynanan oyunlar ve sıkıntıların sevgi anlayışıyla ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Soylu, "Bilin ki Türkiye'yi İstanbul idare etmez. Bilin ki Türkiye'yi büyük şehirler idare etmez. Ruhunuzu, düşüncelerinizi, bütün inancınızı, bütün varlığınızı, şu yaşadığınız yerleri, bu festivalde bizleri biraya getiren bütün inanç ve düşüncelerinizi, sevginizi çekin bu Türkiye'den; Türkiye yarın kendisini taşımakta zorluk çeker" dedi.

Soylu, dün Mısır'da yaşanan tabloyu televizyon ve ajanslardan takip ettiğini, hala daha tam ölü ve yaralı sayısını bilemediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir aradayız ama bilmenizi istiyorum ki daha güçlü olmalıyız. Dünyanın en iyi demokrasisini oluşturmalıyız. Dünyanın en önemli siyaset adamlarını yetiştirmeliyiz. Derdimiz artık Türkiye'deki siyasi rekabet olmamalıdır. Üniversitelerdeki hocalarımızın derdi, sadece hizmet ve ders ortaya koyan ve sadece kendi içerisinde rekabeti olan bir anlayış olmamalıdır. Ticaretimizi 150 milyar dolardan, ihracatımızı 152 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkartmak istiyorsak, bizim öğretim üyemiz dünyayla rekabet edebileceğini hiç aklından çıkarmamalıdır. Siyaset adamımız, sadece kendi siyasi arenası içerisinde rekabet eden değil, Amerika ve Avrupa'yla, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilecek bir siyaset hafızasını ortaya koymalıdır. Öğrencilerimizde böyle olmalıdır."

Soylu'ya konuşmasının ardından, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından plaket verildi.

Festivale katılan 7 ülkenin halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sunuldu.

Kaynak: AA