Atık Yağlar Engellilere Umut Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesine Çekmeköy de katıldı.

Çekmeköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde belirlenen 51 noktada toplanacak atık yağlarla, engellilerin tekerlekli sandalye, protez, işitme cihazı gibi ihtiyaçları karşılanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu iş birliği ile yürütülecek projeyle, atık yağların doğaya verdiği zararların ortadan kaldırılması ve engelli vatandaşların sosyal hayata katılması için gereken ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Çekmeköy Belediyesinin de dahil olduğu proje kapsamında, 15 muhtarlık ve 35 camiye geri dönüşüm bidonları bırakıldı. Okullar, iş yerleri ve evlerde artan kızartma yağlarının toplanacağı bidonlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gözetiminde yetkililer tarafından toplanacak.

Geri dönüşüme kazandırılacak atık yağlardan elde edilen gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Kaynak: AA