Vali Al, Aydın'a Veda Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Merkez Valiliği’ne atanan Aydın Valisi Kerem Al, düzenlenen veda yemeğiyle yaklaşık 2 yıldır görev yaptığı Aydın'a veda etti.

Vali Al, Aydın'a Veda Etti
Aydın'da düzenlenen yemeğe, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Vali Yardımcıları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Düzenlenen yemekte konuklar Vali Al’a yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Konuşmalarda kürsüye ilk gelen Vali Yardımcısı Halis Peker’in söyledikleri damga vurdu. Peker, yapılan atamayı haksız ve yersiz bulduğunu söyleyerek, ”Devlet memuru olduğum için benim eleştiri yapmam doğru olmaz. 4 Ağustos’ta yayımlanan kararnameden sonra geride kalan 10 gün içinde basında çıkan yazılardan anladığımıza göre bu kararname haksız ve yersiz. Valimiz Aydın’da kaldığı süre içerisinde çalışkan, olgun, yapıcı ve ılımlı bir yönetim sergiledi. Sürekli bizlerle istişare halinde oldu. Memurunu cezalandırma, sürme ve emekliye zorlama gibi davranışta bulunmadı. Bir önceki valimiz tarafından sarsılan valiliğimizin imajını da kısa sürede toparladı. Sayın Valimiz, zedelenen Valilik makamının itibarını artırmıştır. Hiçbir zamana bağırarak, çağırarak, küfür ederek değil karşılıklı istişare ile çalışmıştır. Aydın için son derece olumlu çalışmıştır. İlerleyen hayatında kendisine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“İÇİMİZDE AH KALANLAR OLDU”
Aydın Valisi Kerem Al ise yaptığı konuşmada Aydın’da sayısız dostluklar edindiğini ve arkasında bu dostlukları bıraktığını ifade etti.

Vali Al şunları söyledi: ”Bize verilen bu görevleri milletin bir emaneti olarak görüyorum. Bu emaneti en iyi şekilde taşımaya çalıştım. Görev sürem boyunca İl Özel İdaresi'nin bütçesini büyüterek önemli projelere imza attık. Her hoş geldin, bir elveda ile biter. Bizim için veda zamanı geldi. Aydın’da çok güzel dostlarımız oldu. Dostlarımızla yeteri kadar ilgilenemedik. Ani gidişimizle ilgili en büyük hayıflanmam dostlara zaman ayıramamış olmaktır. Kapım ve gönlüm bu dostlarıma sonuna kadar açık olacak. Makamların hep milletin emaneti olarak düşündüm. Milletin kıt kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Hata yapmış olsak bile toplumun huzuruna katkı yapmak için hata yapma amacımız olmuştur. Kutuplaşmanın açmazlarını hep yaşadık. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmaya çalıştık. Hükumetin tasarrufuna saygı duymak lazım. Ancak, içimde uhde kalanlar oldu. Son dönemde yaşadığımız jeotermal konusu içimde ah olarak kaldı. AYTER alanını da turizme kazandırmak istedik. Aydın'da 20 yıldır gözardı edilen jeotermal konusunda önemli çalışmalar yaptık ve büyük mesafeler aldık. Ancak Büyükşehir Yasası, çalışmalarımızı tamamlamamıza imkan tanımadı. Bu da içimde bir uhde olarak kaldı. Açılışları görme imkanım olmadı. Ancak, yerimize gelen arkadaşlar bu açılışları fotoğraflayıp gönderecekler” dedi

Vali Al’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ‘de Vali Al’a başarılar diledi. Erdem, Vali Yardımcısı Halis Peker’in konuşmasından memnuniyet duymadığını ifade ederek, "Valimizi bir ağabey olarak gördük, örnek aldık. Ağabeyimiz olarak anımsamaya devam edeceğiz. Bu konuşmaların başında çok talihsiz ve isabetsiz sözler söylendi. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Buna tepkisiz kalamayacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, muhalefet milletvekili olmasına rağmen Vali Al’ın Aydın’dan ayrılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Kaynak: İHA