Ak Parti’li Yurttaş Selzede Köylüleri Ziyaret Etti

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Gümüşçay köyü ve Killik beldesinde dün akşam meydana gelen selde ev ve arazileri zarar gören vatandaşların şikayet ve taleplerini dinledi.

Ak Parti’li Yurttaş Selzede Köylüleri Ziyaret Etti
Akşam saatlerinde AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri Fedayi Kozan, Ali Çürük ve AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Çataldere ile birlikte Gümüşçay köyüne giden AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, yağış sonrası oluşan selde evleri kullanılamaz hale gelen köylülerle bir araya geldi. Köylülere geçmiş olsun dileğinde bulunan Yurttaş, Köy Muhtarı Mustafa Çetin’den bilgi aldı. Muhtar Çetin, köyde iki dere bulunduğunu ve derelerin dar olması nedeniyle taşkın yaşandığını belirterek, her iki derenin de ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Yurttaş, selde can kaybının yaşanmamasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, maddi zararlar konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

İl Özel İdaresi’ne ait araç ve iş makinelerinin Gümüşçay köyünde yol açma ve temizlik çalışması yaptıklarını hatırlatan Yurttaş, araç ve iş makinelerinin yarın da köyde çalışma yapacağını söyledi.

Gümüşçay köyünde bir daha benzer bir sel olayının yaşanmaması için kalıcı çözümler gerektiğini dile getiren Yurttaş, “Kalıcı çözüm için iki derenin ıslahı gerekli. Bu konuda köylülerimize de görevler düşüyor. Kendilerinden gerekli feragatleri bekliyoruz. Geçmiş olsun diyorum. Can kaybı olmaması sevindirici. Mal zararları konusunda üzerimize düşen görevleri yaparız. Tarım arazilerinde ve bağlarda meydana gelen zararların tespiti için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gerekli çalışmalara başladılar" dedi

Kaynak: İHA