Bahçesinde 1 Kilo 200 Gram Ağırlığında Domates Yetiştirdi

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yaşayan bir kişi, evinin bahçesinde 1 kilo 200 gram ağırlığında domates yetiştirdi.

Şarköy ilçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan Şahin Dermen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bahçesinde domates, biber, patlıcan yetiştirdiğini, bu yıl ilk kez bir çiftçi arkadaşının verdiği tohumu denediğini söyledi.

Bu tohumdan iri domatesler yetiştiğini aktaran Dermen, "Bir tanesini koparıp tarttığımızda tam 1 kilo 200 gram geldi. Domateslerin büyüklüğünü görenler hayretler içinde kaldı. Birçok komşuma hediye verdim ve yiyenler tadının ve kokusunun çok güzel olduğunu söylüyor" diye konuştu.

Bahçesindeki sebzeleri doğal ortamda yetiştirdiğini söyleyen Dermen, hiçbir kimyasal gübre ve hormon içeren ilaç kullanmadığını, toprağı zamanında kazdığını ve sulamayı gerektiği şekilde yaptığını belirtti.

Dermen, bu tohumu muhafaza ederek daha büyük domatesler yetiştirmeyi planladığını kaydetti.

Öte yandan, ilçede çiftçilik yapan Cafer Kuşlar da tarlasında 22,5 kilo ağırlığında karpuz yetiştirdi.

Emekli olduktan sonra üzüm yetiştiriciliğiyle uğraşmaya başladığını ifade eden Kuşlar, daha sonra Tekke mevkisindeki arazilerin çok verimli olduğunu ve güzel karpuz yetiştiğini öğrendiğin kaydetti.

Kuşlar, arazide yetiştirdiği karpuzların çok verimli olduğunu belirterek, "Hormon ya da zirai ilaç kullanmadım. Çapalamaya ve sulamaya önem verdim. Yetiştirdiğim karpuzlardan biri, 22,5 kilo geldi. Alıcılardan bazıları da karpuzlarla birlikte hatıra resmi çektiriyor" dedi.

Kaynak: AA