Topbaş’tan Şehir Parkı’na İlişkin Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çırpıcı Çayırı’na yapılacak olan Şehir Parkı’nın 3 milyona yakın insanın rahatlıkla istifade edebileceği bir alan haline geleceğini belirterek, “Emlak Konutları’yla olan pazarlığımız önümüzdeki hafta içerisinde bitmiş olacak ve böylece ilk kamulaşmayı yapmış olacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Çayırı ve Veliefendi Hipodromu'nun alanını birleştirerek 1 milyon metrekarelik dev bir kent parkı yapacaklarını müjdeleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Parkı hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Topbaş, Çırpıcı Çayırı’nın tarihi bir geçmişi olduğunu ifade ederek, “İstanbul’un çok önemli kazanımlarından biri olarak gördüğümüz ve İstanbul için kent içinde en büyük bölge parkı olarak nitelendirdiğimiz bir çalışma. Buna benzer daha küçük ölçekli çalışmalarımız var, bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Çırpıcı Çayırı’nın bir tarihi var, bir geçmişi var. 500 bin metrekarelik büyük ciddi bir alan. Önündeki Veliefendi Hipodromu’nu da düşündüğümüz zaman 1 milyon metrekarelik müthiş bir bölge parkı haline geliyor” dedi.

Şehir Parkı’nın 3 milyona yakın insanın istifade edebileceği bir alan haline geleceğini belirten Topbaş, Emlak Konutları ile olan pazarlıklarını da bitirdiklerini söyledi.

Topbaş, “3 milyona yakın insanın ve kentin başka yerlerinden gelecek insanların da rahatlıkla istifadesi olacak. Şu anda biz özellikle Emlak Konutları’yla olan pazarlığımızı bitirdik. 196 milyon+KDV olarak son noktayı koyduk. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde bitmiş olacak ve böylece ilk kamulaşmayı yapmış olacağız. Yani bir noktada devlet ile aramızdaki ilişkiyi bitirmiş olacağız ve böylece tapusu bize geçecek” şeklinde konuştu.

Alanda özel mülkiyetlere ait olan yerlerin olduğunu ve çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Topbaş, “Arkasından şu anda görüşmelerimiz devam eden özel mülkiyete ait olan yerler var. Onlar ile ilgili görüşmeler, çalışmalar devam ediyor, edecek. Diğer taraftan İSKİ’nin Büyükşehir Belediyemize ait olan yerleri var. Yine orada bir yapı marketinin şu anda kullanımda olan ve imarlı yerinin yeşil alana bir buçuk emsalini kaldırarak çevirmiştik. O da dahil olduğu zaman cidden E-5’ten Veliefendi’ye kadar uzanan ciddi bir alan ortaya çıkıyor. Tabi bunun proje çalışmalarını daha önce oradaki bize ait olan yerlerde vardı. Bununla ilgili de bizim ilgili daire başkanlığımız, ilgili birimlerimiz halkımıza soracaklar ‘içinde ne olmasını beklersiniz, nasıl bir park istiyorsunuz, beklentileriniz nedir?’ diye. Halkımızın görüşlerini almak suretiyle bölgeye güzel bir park kazandırmış olacağız. Tabi biraz uzun soluklu olacak. Çünkü özel mülkiyetler var, onlar biraz sürebilir” dedi.

İstanbul’a yeşil alan kazandırma anlamında belediyenin ciddi yatırım yaptığını da ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz mevcut olanları hemen faaliyete geçiriyoruz. Çalışmalar sürecek adım adım, diğerlerini de katacağız ve İstanbul’da Avrupa yakasında yaşayanların özellikle önemli bir aktivite alanı haline gelecek, insanlarımız keyifle dolaşabilecekler. Bu da İstanbul’a yeşil alan kazandırma anlamında belediyemizin çok ciddi anlamda maddi bir desteğini, maddi bir yatırımının söz konusu olduğunu söylemek isterim. Çünkü 196 milyon+KDV nakit para ödenecek şeklinde konuştuk. Taksiti falan yok, tamamen peşin olmak üzere ve hamdolsun belediyemizin bütçesi buna müsait. Bunu yapacağız, İstanbul’a değer bu, İstanbul’a hayırlı olsun diyorum. İnşallah buna benzer çalışmalarımız da sürecek, gelecek zaman içerisinde değerlendiririz.”
Kaynak: İHA